Samenwerken -152

firmadegroot

Firma De Groot

Dit is de 152-ste dag van mijn #project365. Een project dat niet langer dan 1 jaar kan duren. Wat heb ik al veel bedacht, gezegd en ondernomen. Ik zou best die prijs mogen krijgen voor de meest actieve werkzoekende. Het mag wel eens gezegd worden.

Wauw, het aantal reacties op mijn blog over De Beste Afwijsmail blijft toenemen: >22.000. Een regionaal record. Dit bevestigt dat steeds meer mensen de frustratie voelen van de afwijzing. En zo voelt het ook. In de huidige arbeidsmarkt is het ontzettend moeilijk voor zowel ouderen als jonkies om een nieuwe baan te vinden. Dat ervaar ik ook. Toch zie ik ook ex (communicatie)collega’s die het wel lukt om een baan te vinden. Met name ervaring in de gevraagde branche is doorslaggevend. Het zou nu wel fijn geweest zijn als ik ooit die baan als senior communicatieadviseur bij het ziekenhuis van de Saxenburgh groep in Hardenberg had geaccepteerd. Ik dacht toen nog dat ik een keuze had. In de zorg en overheid zijn namelijk nog wel banen, en daar heb ik dan net geen ervaring in.

Dus wat nu? Vijftig jaar en zeven maanden werkloos. Het enige wat mij te doen staat, is mijn eigen baan creëren. Dat roep ik al langer, maar meer dan ooit ben ik ervan overtuigd. Nu ik mijn personal branding aanscherp, kom ik steeds dichter bij datgene waar ik warm voor loop, waar ik goed in ben EN dat is het laatste bruggetje: dit vertalen naar iets doen of zijn wat je past als je mooiste jas & waar je voor betaald wordt.

Naast het prille onderzoek van emigratie naar Cyprus, het komt nu even op mijn pad, en waarom niet, pak je kansen en blijf dromen, ben ik ook al een paar maanden bezig met het opzetten van een samenwerkingscollectief voor zelfstandig professionals. Ik heb als ZP-er ervaren dat samenwerken met andere ondernemers inspirerend is en je kunt elkaar ook versterken. Daar staat Firma De Groot ook voor: #samenbeter. Via Twitter kwam ik in contact met Tom Scholte, initiator van Firma De Groot. In Den Haag staat het concept al en mijn voorstel was om het in Zwolle te starten.

Zo heb ik al wat verteld over de zoektocht naar een goede locatie voor dit collectief. En over je ideale opdracht. De volgende stap is dat er twee open dagen gepland zijn om te proeven en te beleven hoe dit samenwerkingscollectief werkt. Dat kun je het beste ervaren door te doen.

Zelfstandig professionals die verdieping zoeken in hun werk, geloven in de kracht van samenwerking en toch in vrijheid willen acteren, zijn dan ook welkom bij dit samenwerkingscollectief. Tijdens de open dagen op 21 juni en 1 juli bij Locatie Oostergo zijn zowel netwerkers als geïnteresseerden in het collectief welkom.

We gaan praktisch aan de slag met maatschappelijke cases (die ik tijdens de Beursvloer Zwolle heb verzameld), zijnde Uithuiszetting.nl en het Jongenskoor Zwolle en je eigen personal branding. Ben je organisatie- of communicatieadviseur, interim manager, trainer of ontwerper? Dan ben je welkom aan te sluiten. De open dagen van Firma De Groot vinden plaats bij Locatie Oostergo, Pletterstraat 1 in Zwolle. Kosten zijn 35 euro excl. BTW voor de hele dag, inclusief koffie/thee, lunch en borrel na.

Op de website van Firma De Groot staat het gedetailleerde programma en is een document te downloaden waarin visie en aanbod verwoord zijn. Geïnteresseerden voor de open dagen kunnen zich bij mij melden via info@attyvandebrake.nl.

En what’s in it for me? Ik wil hiermee een (deeltijd)baan creëren door de rol van community manager op te pakken en mijn overige talenten in te zetten. En of ik dan ‘eindig’ in Zwolle of op Cyprus, de tijd zal het leren, als het maar goed voelt.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.