Project 365

De klok tikt doorVan de week kwam een tweet voorbij die werd geretweet door iemand die ik volg, maar niet persoonlijk ken: start een persoonlijk 365-dagen project. 

Een goede push om blijvend actief bezig te zijn met creativiteit en delen. Dit bericht ging over het bedenken van een 365-dagen project, om jezelf en wellicht ook anderen te inspireren. Het is niet iets nieuws, maar het komt nu op mijn pad. Dagelijks een foto plaatsen is bijvoorbeeld een optie.

Aangezien het voor mij in 2013 uitermate urgent is om een bron van inkomsten te creëren (nog een jaar WW en dan richting de treurige bijstand), ga ik dagelijks bloggen over dat project 365: een baan vinden. Een bron van inkomsten, in welke vorm dan ook. Dit vergt nog meer inzet via netwerken, nieuwe concepten bedenken en co-creatie. En wat het moeilijkste is: motivatie.

Feitelijk ben ik al vijf jaar aan het solliciteren naar een baan als communicatieadviseur. ‘Ik voldoe niet aan de gewenste eisen/ervaring aan de functie’, staat er in de afwijsbrieven. Natuurlijk voldoe ik er ruimschoots aan. Maar het sollicitantenoffensief is zo groot, dat de werkgever in een luxe positie zit qua keuzes: de jongste, de hoogst opgeleide, de dichtstbij wonende, ervaring in de branche, etc. Ja, dit is het oude systeem, dat ik behoorlijk zat ben. Ik pas er ook niet meer in.

Het afgelopen half jaar heb ik met passie gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. Het volgen van je passie blijkt zich niet per definitie om te zetten in financieel succes. Wel neem ik veel van mijn ondernemerservaringen mee naar deze uitdaging (ja, ik baal ook van dat woord). ‘Het is een uitdaging’ kan ik niet meer horen. Toch geloof ik in trends zoals verwoord in de trendrede, Fair4all, berichten van Herman Wijffels en initiatieven door het leger van werklozen zoals De Broekriem of lokaal Meppel United. Het is tijd om met een nieuwe (niet zo roze) bril op, het nu te bezien. En totaal anders leren denken.

Morgen blog ik over Communicatie NU. Tijdens een netwerkbijeenkomst van Communicipals vertelde autoriteit in het communicatievak Prof. Dr. Betteke van Ruler over de nieuwe inhoud van dit vak. En wat blijkt: herkenning ‘zo denk/dacht ik er al over’. Deze mededeling is dan ook speciaal voor dat werving- & selectiebureau dat meende dat ik ‘senioriteit mis’. Weg met het communicatieplan!

 

4 Reactie's
 • carmen
  Geplaatst op 15:38h, 31 december Beantwoorden

  Go Atty,

  Vertrouw op jezelf! Je hart volgen betekent niet automatisch weten wat je doel is.

  Elke (kleine) stap die je zet die voor jou goed voelt, is het volgen van je hart. Ook al weet je niet waar je stappen je naar toe leiden.

  Doe wat goed voelt en achteraf bezien, zal het kloppen.

  • Atty
   Geplaatst op 15:51h, 31 december Beantwoorden

   Mooi gezegd Carmen! Dank. We Skypen!

 • Motivatie |
  Geplaatst op 17:51h, 02 maart Beantwoorden

  […] is het een opgave om dagelijks te bloggen over mijn zoektocht naar werk in het kader van mijn #project365. Na twee maanden is het tijd voor een korte evaluatie. Wat blijkt: ik ben een mens. Ook ik heb zo […]

 • Samenwerken |
  Geplaatst op 00:15h, 03 juni Beantwoorden

  […] is de 152-ste dag van mijn #project365. Een project dat niet langer dan 1 jaar kan duren. Wat heb ik al veel bedacht, gezegd en […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.