De vaak gestelde vragen over ons boek Eenvoudig duurzaam bouwen vind je hieronder.

 1. Waar kan ik je boek kopen? Bij Bol.com en BoekenGilde.
 1. Wat krijg ik als ik je boek koop? Een praktisch handboek om duurzame keuzes te maken om tot een energieneutrale (en gasloze) woning te komen bij nieuwbouw (veel van de duurzame tips kun je ook gebruiken bij verbouwen). Overzichtelijke voor- en nadelen per keuze. Daarnaast kun je tijdens het lezen van het boek een wensenlijst invullen, handig om mee te nemen naar de architect/aannemer/installateur. De insteek van dit boek is bouwen zonder warmtepomp.
 2. Wanneer krijg ik het boek als ik het bestel? Binnen enkele dagen na bestelling (zie punt 1) krijg je het boek thuis gestuurd.
 3. Wat vinden anderen van je boek? We vragen lezers om recensies te schrijven op Bol.com. Daarnaast staan in het boek 6 testimonials van tevreden relaties die het bouwconcept ondersteunen.
 4. Kan ik direct aan de slag met het boek? Ja, via de inhoudsopgave krijg je een duidelijk beeld van de te nemen stappen en duurzame keuzes.
 5. Hoe ziet je boek eruit? Het boek heeft een softcover en het formaat is A5, met 132 pagina’s in kleur en acht illustraties.
 6. Kan ik met vragen bij jullie terecht? We zijn ondernemers, dus hanteren een tarief voor uitgebreide vragen. Mail naar Theo Smidt: smidt201@gmail.com.
 7. Kan ik een energiebalansberekening laten uitvoeren door Theo? Ja dat kan, dit brengen we wel in rekening. Mail naar smidt201@gmail.com.
 8. Ik zag een foutje in jullie boek, wat nu? Wat goed van je. Wij waarderen het enorm als je dat foutje doorgeeft, dan zorgen we dat het in de volgende druk eruit gehaald wordt. Mail dit naar smidt201@gmail.com.
 9. Wat kost dit boek? Het boek kost 21,95 excl. verzendkosten (26,70 in totaal, incl. verzendkosten en 9% btw).
 10. Geeft Theo Smidt ook lezingen of presentaties? In de huidige coronatijd kan dat alleen online en dat vindt hij niet prettig. Als de coronamaatregelen voorbij zijn ben je welkom om contact op te nemen voor een lezing of presentatie.
 11. Wie heeft meegewerkt aan jullie boek? Giséla Fidder deed de redactie, Githa Schrijver maakte de illustraties, Marcel van Bureau Janse gaf het vorm en BoekenGilde drukte het boek.
 12. Zijn er al publicaties over jullie boek? Via deze pagina houden we dit bij.
 13. Kan ik jullie volgen op social media? Atty verzorgt de posts op alle social media kanalen. Via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram kun je ons volgen.
 14. Ik zag dat het boek een tweede druk heeft, zijn er inhoudelijke aanpassingen gedaan? Vanaf 19 maart 2021 is de tweede druk beschikbaar. Er stond één onvolledige tabel in over de kosten, die is aangepast in de tweede druk.
 15. Wie heeft de cover en de illustraties gemaakt? Githa Schrijver.
 16. Wie heeft jullie boek geredigeerd? Giséla Fidder.
 17. Wie heeft jullie boek uitgegeven/gedrukt? BoekenGilde in Enschede.
 18. Komt er een vervolg op dit boek? In principe niet, tenzij er veel vraag naar is. Atty van de Brake is wel bezig met een ander boek, maar dit gaat niet over duurzaam bouwen.
 19. Wie is Theo Smidt? Bekijk zijn antwoorden op de 10 meestgestelde lezersvragen via video. Of ga naar Enadco BV.
 20. Wat houdt zijn bouwconcept in? Lees het recente blog: 6 gouden regels voor energieneutraal en duurzaam bouwen.