De vaak gestelde vragen over ons boek Eenvoudig duurzaam bouwen vind je hieronder.

 1. Waar kan ik je boek kopen? BoekenGilde. En via Bol.
 1. Wat krijg ik als ik je boek koop? Een praktisch handboek om makkelijker duurzame keuzes te maken om tot een energieneutrale (en gasloze) woning te komen bij nieuwbouw (veel van de duurzame tips kun je ook gebruiken bij verbouwen of renovatie). Je vindt in het boek per thema overzichtelijke voor- en nadelen. Daarnaast kun je tijdens het lezen van het boek een wensenlijst invullen, handig om mee te nemen naar de architect/aannemer/installateur. De insteek van dit boek is duurzaam bouwen (nul-op-de-meter) zonder warmtepomp.
 2. Wanneer krijg ik het boek als ik het bestel? Binnen enkele dagen na bestelling (zie punt 1) krijg je het boek thuis gestuurd.
 3. Wat vinden anderen van je boek? We vragen lezers om recensies te schrijven op Bol.com. Daarnaast staan in het boek testimonials van tevreden relaties die het bouwconcept ondersteunen of in de praktijk hebben toegepast.
 4. Kan ik direct aan de slag met het boek? Ja, via de inhoudsopgave krijg je een duidelijk beeld van de te nemen stappen en duurzame keuzes.
 5. Hoe ziet je boek eruit? Het boek heeft een softcover. Het formaat is A5, met 132 pagina’s in kleur en met acht illustraties.
 6. Kan ik met vragen bij jullie terecht? We zijn ondernemers, dus hanteren een tarief voor uitgebreide vragen. Mail naar Theo Smidt om een afspraak te maken of je vraag te stellen: smidt201@gmail.com. Je krijgt altijd eerst een bericht van ontvangst én of je vraag met of zonder kosten beantwoord kan worden.
 7. Kan ik een energiebalans-, RC- (isolatie) of verwarmingbehoefteberekening laten uitvoeren door Theo? Ja, dat kan, dit brengen we wel in rekening. Een overzicht van deze (en eventuele andere) kosten vind je op de website: www.enadco.nl. Mail naar smidt201@gmail.com om je verzoek in te dienen.
 8. Ik zag een foutje in jullie boek, wat nu? Wat goed van je. Wij waarderen het enorm als je dat foutje doorgeeft, dan zorgen we dat het in de volgende druk eruit gehaald wordt. Mail dit naar smidt201@gmail.com.
 9. Wat kost dit boek? Het boek kost 21,95 excl. verzendkosten (26,70 in totaal, incl. verzendkosten en 9% btw).
 10. Geeft Theo Smidt ook lezingen of presentaties? Nee, helaas niet. Hij houdt meer van live 1-op-1 contacten, dus een afspraak maken bij ons thuis in Harfsen of bij jullie thuis wordt gewaardeerd.
 11. Wie heeft meegewerkt aan jullie boek? Giséla Fidder deed de redactie, Githa Schrijver maakte de illustraties, Marcel van Bureau Janse gaf het vorm en BoekenGilde drukte het boek.
 12. Zijn er al publicaties over jullie boek? Via deze pagina houden we dit bij.
 13. Kan ik jullie volgen op social media? Atty verzorgt de posts op alle social media kanalen. Via Twitter, LinkedIn en Instagram kun je ons volgen.
 14. Ik zag dat het boek een derde druk heeft, zijn er inhoudelijke aanpassingen gedaan? De aanpassingen zijn minimaal geweest.
 15. Wie heeft de cover en de illustraties gemaakt? Githa Schrijver.
 16. Wie heeft jullie boek geredigeerd? Giséla Fidder.
 17. Wie heeft jullie boek uitgegeven/gedrukt? BoekenGilde in Enschede.
 18. Komt er een vervolg op dit boek? In principe niet. Atty van de Brake is wel bezig met een ander boek, maar dit gaat niet over duurzaam bouwen.
 19. Wie is Theo Smidt? Lees hier meer of bekijk zijn antwoorden op de 10 meestgestelde lezersvragen via video. Of ga naar Enadco BV.
 20. Wat houdt zijn bouwconcept in? Lees het recente blog: 6 gouden regels voor energieneutraal en duurzaam bouwen.
 21. Is er al TV aandacht geweest voor het boek? Ja, we zijn in het tv-programma BinnensteBuiten geweest (januari 2021). Kijk het hier terug.
 22. Hoeveel boeken zijn er verkocht? Op dit moment hebben we ruim 850 boeken verkocht.
 23. Is het boek ook te leen? Ja, het boek is te leen in de bibliotheek.
 24. Waar doen jullie nog meer aan mee? We doen mee met de Nationale Tuin- & Klimaatroute en de Nationale Duurzame Huizenroute.
 25. Is het boek ook als e-book te koop? Ja!