De ideale werkplek – 136

werkplek

werkplek

Ik heb veel reacties gekregen via social media op de blog over ‘De beste afwijsmail’. Prettig dat dit door velen herkend wordt. Ook recruiters reageerden positief. Het afschrijven van kandidaten kan echt beter.

Vandaag vertrouw ik mijn hersenspinsels toe aan de laptop over de ideale werkplek. In augustus 2011 las ik het boek De 4-urige werkweek van Timothy Ferriss. Hij suggereerde dat het maakbaar was om te werken vanuit een hangmat. Oftewel op elke willekeurige plek in de wereld waar internetverbinding is (en mooi weer bedacht ik er dan bij). Dat spreekt mij bijzonder aan. Hij besteedt veel activiteiten uit aan personal assistants in bijvoorbeeld India. Het zoveel mogelijk automatiseren van informatiestromen, maakt daar ook een essentieel onderdeel vanuit. Ik nam die uitdaging aan en ging in het voorjaar van 2012 aan de slag met het opzetten van een webshop. Mijn werkplek in die tijd was vooral mijn nieuwe paarse bank. En toen een provider fouten maakte, buiten onder de parasol met een hele lange gele internetkabel naar de buurvrouw. Er zit intussen een behoorlijke kuil in die bank en het is nog steeds mijn zoek-naar-werk-plek. Nog geen hangmat voor mij.

thuiswerkplek

thuiswerkplek

Ik heb een poos in een weggestopt kantoortje met twee bureaus gezeten in de uithoek van een groot kantoorpand. Wel met een riant dakterras. Op de muur zaten gele post-it stickers om mezelf erop te wijzen dat ik zaken niet zo persoonlijk aan moest trekken. Of dat geholpen heeft? Het was een gezellige tijd met mijn communicatiecollega daar in dat hok. Als ik ga solliciteren, ben ik best gevoelig voor de sfeer en de inrichting van het pand. Veel licht, modern ingericht en ramen zijn toch wel een pre. Kantoortuinen zijn niet favoriet. Niet handig voor mensen die zoals ik snel afgeleid zijn. En ik schijn bij vlagen best druk te zijn voor anderen.

Voor het project Firma de Groot Zwolle (opzetten samenwerkingscollectief) bezoek ik locaties in Zwolle. Van de meest zakelijke business centers tot donkere kantoorflats. Van persoonlijk ingerichte tot zakelijke flexwerkplekken. Tijdens deze zoektocht word ik getriggerd om mijn wensen voor de (ideale) werkplek nader te onderzoeken. En dit blijkt best lastig. Wat geeft de doorslag? De sfeer (het voelt goed), de kosten, de facilitaire voorzieningen, de bestaande inrichting, bereikbaarheid of de interne bedrijvigheid? Ik blijk toch meer te neigen naar duurdere zakelijke werkplekken waar een vorm van reuring is (levendigheid). Niet handig als starter natuurlijk. Dat snap ik ook wel. Een nieuwe poging. Een gezellige en toch zakelijke sfeer met een keukentafel, waar je graag aanschuift om je verhaal te vertellen. Met een Star Bucks om de hoek. Oh nee, dit gaat alweer fout. Voorlopig nog maar even op die bank overpeinzen waar de ideale werkplek nou echt over gaat.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.