liefde

Gamechanger with ♥

Een jaar geleden plaatste ik mijn laatste blog, zag ik net, en dat roept vragen op. What happened? Word ik na 4 jaar ondernemerschap overspoeld door zoveel werk dat er geen blogje meer bij kan? Heerst er een verwoestende droogte rondom mijn tekstuele inspiratiebron? Tijd voor een korte terugblik.

Digital nomad

In 2016 onderzocht ik het digital nomad-zijn. Hoe leuk was dat! Op Lanzarote en Fuerteventura proefde ik van de vrijheid van ondernemerschap én de behoefte om toch in een community te willen zijn. In de Hubfuerteventura was deze nog niet in die mate aanwezig dat ik me er helemaal thuis voelde. Overigens kan dat intussen heel anders zijn, want eigenaar Sebastian Ruiz staat daar zeker voor open. Wel ontmoette ik daar bijzondere digital nomads die stiekem een plekje in mijn hart hebben veroverd. Mijn droom is (nog steeds) om te wonen en werken in een (vaak) zonnig land. Mijn mindset is dan ook: gewoon volhardend zijn in het volgen van die behoefte.

Ruimte voor liefde ♥

Rond de zomer van 2016 ontmoette ik relatiecoach Carla Ketelaar van Laatsteliefde. Zij begeleidt zelfstandige en zelfbewuste vrouwen in haar programma op weg naar een … eindman. Over dit onderwerp bracht ze najaar 2017 ook een boek uit: Vind je eindman. Het zal niemand ontgaan zijn dat ik de PR voor haar boek doe. Juist vanuit mijn persoonlijke ervaring is dit boek een echte aanrader, want mede door haar coaching lukte het me om na 10 jaar solo een partner te ontmoeten die bij me past (en ik bij hem). We zijn nu 9 maanden (no-no baby) samen. Haar ultieme tip voor vrouwen die net zo zelfstandig en assertief zijn als ik: ga uit de actiestand, laat je vrouwelijke energie (weer) stromen. Een relatie hebben na tien jaar single zijn, neemt natuurlijk ontzettend veel tijd in beslag. 🙂 Dus dat verklaart gedeeltelijk mijn afgenomen focus op het ondernemerschap.

Het jaar van de verandering

Vorig jaar heb ik leuke projecten uitgevoerd voor bijvoorbeeld Scheiden in Zwolle om mensen in Zwolle en omgeving, die met een scheiding te maken krijgen, te ondersteunen met advies. Voor bureau Circuit kreeg ik via een attente collega een leuke opdracht om een dag van Bevolkingsonderzoek Oost te verslaan. Het uitgebrachte magazine is intern en dus niet geschikt voor publicatie. Wel jammer, maar begrijpelijk. Een blauwe maandag werkte ik bij de regionale krant de Stentor als eindredacteur. De werkuren in de avond (16 – 23 uur) trok ik niet. Is het de leeftijd?
Ik las een bijzonder boek van Emilie Wapnick How to be everything, ze maakte ook een TEDx filmpje. Daar herkende ik me in, daarom zette ik het zelfs op mijn LinkedIn-profiel. Veel talenten maar geen expert. Soms is dat een geruststellend gegeven. Het beter omgaan met HSP (hoogsensitiviteit) heeft dit jaar bijgedragen aan meer balans. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan de activiteiten van Esther Bergsma van Hoogsensitief en het programma van Femke de Grijs.

There is no Planet B

Nee, het was niet leuk om er in februari achter te komen dat ons plan There is no Planet B (2016) voor natuur- en milieueducatie in Overijssel één op één is overgenomen door de gemeente Zwolle zonder ons daarin te betrekken. Zo gaat dat soms, anderen gaan met jouw idee aan de haal. Het was een goed onderzoek, grotendeels vanuit idealisme opgezet om bij basisschoolleerlingen groenbewustzijn te creëren. De conclusie en het advies waren spot-on. Als ondernemers die buitenspel gezet zijn, vonden we alleen niet de subsidiepot van 200.000 die de NME met haar stichtingen wel vond. Het ligt niet aan onze drive, passie en inzet Asselien Broekhuis. Het is wel zuur.

Travel ahead

Met mijn partner heb ik een paar mooie reizen gemaakt naar Noorwegen, Birmingham en Tenerife. Voor dit jaar staat een cruise (dat is pas een experiment, geen idee of dat bevalt) en flaneren langs de Côte d’Azur op het programma. Tja, investeren in een relatie kost echt tijd mensen. Heb ik eindelijk beet, moet ik er ook voor gaan. Tussendoor ben ik nog mooie dingen aan het doen voor ondernemers zoals Way4you en Tzolkind, zij ontwikkelden een mooie training AYAM Zelfverzekerd naar de brugklas.

 

Avond over daten

Mocht je denken ‘ik heb wel tijd voor een nieuwe partner en zin om in de lente weer te gaan daten’, kom dan op 13 april naar de Stadkamer (bieb) in Zwolle. Namens mijn platform Scheiden in Zwolle organiseer ik een avond over daten. Liefdesexpert en auteur Carla Ketelaar van Laatsteliefde geeft een interactieve lezing over of hoe je ervoor zorgt dat je klaar bent om weer te gaan daten en dan vooral hoe pak je dat aan. De toegang is gratis, aanmelden is prettig via info@scheiden-in-zwolle.nl.

 

12 Reactie's
 • Tom
  Geplaatst op 20:16h, 11 maart Beantwoorden

  Dank voor je update Atty, Keep on living.

 • Els Holland
  Geplaatst op 18:26h, 12 maart Beantwoorden

  Een prachtig verhaal Atty, precies zoals ik je ken; hoe mooi is dat?

 • martine hoving
  Geplaatst op 09:30h, 13 maart Beantwoorden

  Prachtig om te lezen dat het goed met je gaat en zulke mooie nieuwe kansen creert…
  Je brengt me op ideeën…

  • Atty
   Geplaatst op 11:34h, 13 maart Beantwoorden

   Hoi Martine,

   Dank voor je reactie. Hoe gaat het met jou?

   Groet
   Atty

 • Klementine
  Geplaatst op 13:15h, 13 maart Beantwoorden

  Mooi te lezen, het klinkt als lente in je leven! Hrt.Grt. Klementine

 • Miranda van der Vegt
  Geplaatst op 22:34h, 13 maart Beantwoorden

  Lieve Atty, wat fijn om te lezen dat jij het geluk en de liefde weer gevonden hebt. Ik wens jullie een mooie toekomst samen en zakelijk ook veel zonneschijn! Liefs Miranda

 • Hans Spitzers
  Geplaatst op 17:51h, 14 maart Beantwoorden

  Alles goed en wel, maar het lijkt mij catastrofaal om als “eindman” te eindigen … zet hem op!

  • Atty
   Geplaatst op 18:31h, 16 maart Beantwoorden

   Integendeel Hans. Wat heerlijk om de eindman te zijn voor een vrouw bij wie je ook graag wil blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.