Netwerken – 2

NetwerkenHet tweede blog in het kader van mijn persoonlijke project365 gaat over netwerken. Zie ook mijn eerdere blog hierover. Najaar 2011 begon ik intensief met netwerken. Mijn verhaal was toen: ik ben op zoek naar inspiratie voor een start-up. Beetje vreemd vonden de deelnemers me, want deze netwerkbijeenkomsten worden bezocht door zzp-ers of zp-ers, dan wel medewerkers van aanverwante organisaties zoals administratiebureaus, websitebouwers, advocaten, notarissen en selectiebureaus.

Vanaf maart 2012, nadat ik uit vier concepten had gekozen voor freelance communicatie & een webshop voor single parents, had ik een aansprekend verhaal bij de koffie. Op basis van de reacties op de doelgroep van de webshop, bleek dit ten minste een origineel idee. Via deze netwerken heb ik dan ook diverse aanbieders voor de webshop aangetrokken in de sfeer van bijvoorbeeld workshops voor alleenstaande ouders. Ook ben ik samen met twee dames (ontmoet via een LinkedIn-groep) een eigen netwerk gestart: single parents in business.

Nu ik weer gewoon werkzoekend ben, is netwerken hele andere koek. Bij mijn laatste netwerkervaring merkte ik een ’tja, wat-moet-ik-met-jou, het is je niet gelukt met het ondernemerschap’, dus je hebt vast iets niet goed gedaan’ attitude. Lastig! Geen goed verhaal dus. De vraag is dus: moet ik nog wel naar de Open Coffee’s en vergelijkbare netwerken gaan, want daar zijn potentiële werkgevers (voor vaste banen) niet, maar aan de andere kant heb ik wel een netwerk in te brengen. En ik vind het ook erg bevredigend om mensen te verbinden. Wat ook kan gebeuren, is dat er een vorm van co-creatie (nieuw concept) ontstaat, waardoor je door samenwerking met andere disciplines toegevoegde waarde biedt.

Wil je met me meedenken en helpen bij mijn verhaal als werkzoekende bij een netwerkbijeenkomst? Zou dat bijvoorbeeld ‘Ik zoek een vaste baan in de communicatie, verbind graag mensen en zoek samenwerking’ kunnen zijn?

Tips zijn welkom!

5 Reactie's
 • Tom Scholte
  Geplaatst op 15:51h, 02 januari Beantwoorden

  Ha Aty,
  Ik heb het gevoel dat het ‘gewone’ netwerken een beetje klaar is. Dat was de afgelopen jaren een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en zo weer aan banen of projecten te komen. Nu gaat ‘netwerken’ een stap verder. Namelijk samenwerken. Dus niet meer alleen praten, maar samen een project, workshop, training, campagne, product, bijeenkomst, dienst, oplossing of wat dan ook aanpakken. Iets doen. En dat genereert energie en publiciteit. Dus niet meer over jezelf praten, maar laten zien waartoe je in staat bent. En daar heb je toch de tijd voor toch?

  • Atty
   Geplaatst op 16:37h, 02 januari Beantwoorden

   Bedankt voor je reactie Tom. Ja, ik heb tijd genoeg, dat was het issue ook niet. Wel de nieuwe insteek om te netwerken als werkzoekende in tegenstelling tot zelfstandig ondernemer of werknemer. Jij ondersteunt dus mijn suggestie om het te zoeken in samenwerken. Wie weet vinden we elkaar daar ook in.

 • Tom Scholte
  Geplaatst op 16:48h, 04 januari Beantwoorden

  Ha Aty,
  zeker, wat dacht je van een Firma De Groot locatie Zwolle opzetten?
  Zoals gezegd, 2013 is het jaar van het initiatief….

 • Atty
  Geplaatst op 19:26h, 04 januari Beantwoorden

  @tomscholte Ik maak graag een afspraak!

 • Actieplan om werk te zoeken – 43 |
  Geplaatst op 20:59h, 14 februari Beantwoorden

  […] netwerken (bijeenkomsten deelnemen en/of organiseren & van daaruit persoonlijke gesprekken inplannen & betrek ook je sociale netwerk); […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.