Netwerkinfarct

Er kwam een nieuwe strategie: “Communicatie wordt geoutsourced”.

Ik heb na mijn ontslag bijna een netwerkinfarct opgelopen.

Het is heel modern. Freelancers leveren volgens de strategie van Dogbert beter werk omdat ze ondernemer zijn. Daarom ben ik ‘geoutsourced’. Ontslagen dus, en het werk gaat naar freelancers. Tenminste, dat wordt gezegd. Ik ben benieuwd of stagiaires nu mijn werk doen. Waarschijnlijk wel. Voor mij werkte deze shocktherapie gelukkig goed uit.

En dus ging ik netwerken, dat is tegenwoordig de weg naar een andere baan. Via een (digitale) vacature kan ik het als 40plusser wel schudden. Kansberekening: begin er niet aan. Er zijn nog 100 brieven (lees: e-mails) voor je. In juni heb ik op advies van mijn coach een netwerkplan opgesteld. Dichtbij mag eerst en is ook makkelijker. Dat
zijn ex-collega’s/werkgevers, ex-studenten (HBO Journalistiek Windesheim, Senior Communicatieadviseur Van der Hilst) en vrienden. Ik ben tot nu toe op 1/3 van de lijst. Heb namelijk relatief veel ex-collega’s.

• Resultaat 1: tijdelijke baan bij Univé.

• Resultaat 2: bijzonder inspirerende gesprekken.

Ook heb ik de door Linkedin geïnitieerde Open Coffees van Meppel en Assen bezocht. Als je mede baanzoekers of startende ondernemers wilt ontmoeten is dat de place-to-be. In Assen was het overweldigend druk. Gezellig & inspirerende gesprekken. Zo kwam ik daar een boekhouder, een advocaat, een P&O-er, een arboconsulent,
een coach (die vormen de grootste groep) en recruiters tegen. En er zijn ook werkplekken voor ZZP’ers in de Drentse Zaak. Denk niet direct aan potentiële doelgroepen voor je product of dienst, maar aan het krijgen van inspiratie. Hoe-doe-jij-het en je vergroot je netwerk (meteen linken).

Andere netwerkacties
Maar daar is het niet bij gebleven:

• ik bezocht het Zorgmarketingfestival in Maarssen (juni);

• ik schreef een communicatieplan voor Steeinstad samen met Agnes
Voorinholt (tip via Twitter) (augustus);

• ik update de website van LaCretio, schreef een flyer, adviseerde over Facebook (tip via Twitter) (augustus);

• ik deed de training Train de Trainer (september),

• ik volgde een social media workshop door blide (juni) – lees hier nog netwerktips;

• bij AcademyNoord was ik deelnemer aan de workshop e-commerce en Ivendo leerde me WordPress (september);

• en ik sta nu ingeschreven bij bemiddelingsbureaus.

Werken én netwerken is best vermoeiend en kost veel reistijd. Ik rijd nogal eens naar Groningen. Dat is toch ruim 3 kwartier. Daarom ga ik nu wat kritischer om met netwerkopties.  Je kunt elke week wel naar een meeting gaan. Er moet ook tijd zijn voor nadenken over mijn muze (= te verkopen product en dienst) en last but not least:
genieten. Ik hoef namelijk geen netwerkinfarct op te lopen. Kies je netwerkmomenten op basis van geschat nut (wat wil ik tijdens deze bijeenkomst bereiken?), fun (mag altijd) en tijd (hoeveel tijd wil ik hieraan besteden, eerder weggaan mag).

In mijn volgende blog meer over de volgende stap: droomlijnen. Welke dromen ga ik realiseren met behulp van de inkomsten via mijn muze?

Stef Bos Duizend jaar.

1Reactie
  • Women We Are » Netwerken – 2
    Geplaatst op 17:30h, 20 januari Beantwoorden

    […] tweede blog in het kader van mijn persoonlijke project365 gaat over netwerken. Zie ook mijn eerdere blog hierover. Najaar 2011 begon ik intensief met netwerken. Mijn verhaal was toen: ik ben op zoek […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.