Motivatie – 58

Puzzelstukjes die passen

Passen

Al een paar dagen niet geschreven op dit blog. Tja, natuurlijk is het een opgave om dagelijks te bloggen over mijn zoektocht naar werk in het kader van mijn #project365. Na twee maanden is het tijd voor een korte evaluatie. Wat blijkt: ik ben een mens. Ook ik heb zo mijn dipjes en luchtweginfecties die opspelen. Soms heb ik eenvoudigweg geen idee waarover ik moet schrijven. Van tevoren had ik dat wat naïef ingeschat misschien.

Ook wist ik op 1 januari 2013 niet dat ik voor drie maanden drie dagen in de week bij een bedrijf stage zou lopen. Dat kost extra energie en neemt tijd in beslag. Tijdens een netwerkbijeenkomst deze week zei iemand tegen me dat ik ongemotiveerd over kom. “De scherpe kantjes steken uit.” Het is waar en inderdaad wel wat confronterend om te horen. Maar ik ben niet te beroerd om daar eerlijk over te zijn. En dus deel ik het met jullie.

Werk zoeken
Ik ben al een paar jaar bezig met de thema’s: werk zoeken, talenten ontdekken, je passie vinden, doen wat je echt wilt. En dan is er in mijn leven de afgelopen weken een onprettige combinatie van een aantal privé en zakelijke onderwerpen die me nekken. Hierdoor is mijn motivatie om vol energie en met volledig zelfvertrouwen werk te zoeken, ernstig verminderd.

Mindfulness
En als het dan even anders voelt, volgens alle coaches en therapeuten moet je het dan .. accepteren. Er boos op zijn, helpt helemaal niet (weerstand groeit). Het komt wel weer. Mogelijk tegelijkertijd met de inval van de lente. Volgens de alternatieven is het nu tijd om in stilte te groeien, zoals in een winterslaap. Dat past me nu wel.

Nationale complimentendag
In het kader van deze complimentendag, wat ergens ontzettend onzinnig is, maar het komt me nu even uit voor mezelf (motivate-yourself):

 • Goed dat je digitaal blogt voor regionale kranten van Boom!
 • Goed dat je zo leuk schrijft voor het CJG!
 • Blogs ook geplaatst op Woman We Are.
 • Stoer dat er een artikel (Onderwijsteams….)
  Meppeler Courant

  Door mij geschreven artikel in Meppeler Courant

  van je hand in de Meppeler Courant staat vandaag.

 • Of lees de trots-op-lijst nog eens door.

Ik deel ook graag een groot compliment uit aan die mensen die hun motivatie vasthouden om werk te zoeken, te solliciteren, in zichzelf te blijven geloven, ondanks dramatische arbeidsmarktberichten, ondanks de herhalende frustraties van ”weer een afwijzing”… toch denken.. I CAN DO IT. 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.