angela-duckworth

Hoe gritty is jouw organisatie?

Volgens hoogleraar psychologie, Angela Duckworth, bepalen passie en vastberadenheid succes. Niet sociale intelligentie, IQ, EQ of talent, maar ‘grit’. In oktober verschijnt de Nederlandse vertaling van haar boek ‘Grit: The Power of Passion and Perseverance’ (vertaald als: ‘De kracht van passie en doorzettingsvermogen’).


Hoe leer je grit aan?

Veel van mijn relaties zijn bezig met het ontwikkelen van competenties. In De Volkskrant stond een interessant artikel waarin de grit-theorie werd getoetst. Doe de test ook zelf even via de link. Aan het eind van haar TedTalk vertelt Duckworth dat het onderwijs nog niet ingericht is op het aanleren van passie en vastberadenheid. Er zijn wel inzichten dat het mogelijk is om je mindset te veranderen. Oftewel: er is nog genoeg werk te doen om deze competenties aandacht te geven.

Wat betekent mijn grit voor jou?

Mijn score is 3.2 op de grit-schaal: ik noem dat AttyTude. Wat heb je daar nou aan? Ik draag graag bij aan het schrijven en vormgeven van communicatiemiddelen die grit uitstralen. Tussen de regels door ervaart de de lezer (doelgroep) druppeltjes passie en een flinke dosis vastberadenheid. Daarmee leidt zien en lezen tot begrip en actie. Wil je meer grit in de communicatie van je organisatie? Je bent welkom om contact op te nemen voor resultaatgerichte, compassievolle en duurzame communicatie.

5 voorbeelden van mijn grit in 2016:

–         een hippe nieuwe website

–         onderzoek naar online werken in de zon

–         met vijf partners het informatieplatform Scheiden-in-Zwolle opgezet

–         initiëren passieproject groenbewustzijn voor basisschoolleerlingen

–         maatschappelijk betrokken opdrachten zoals het maatschappelijk jaarverslag voor Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.