Focus

SchiermonnikoogHet ontbreekt me aan focus. Geen paniek. De mist klaart ooit weer op. Het pad naar de nieuwe bron van inkomsten ligt bezaaid met aardse verleidingen.

Vertrouwen
Ik heb vertrouwen in mijn businessconcepten. De ideeën zijn in essentie goed. Het concreet maken lijkt me ook iets dat te doen is. Ik wil graag vaart maken zodat ik begin 2012 lekker bezig ben met iets nieuws. Waar ik nu in zwem: de tussenfase – van concept naar businessmodel – is lastig. Daarvoor moet ik namelijk focussen. Nadenken. In de lege ruimte vanuit alle kanten kijken naar het concept. Originele verdienmodellen verzinnen. Waardepropositie? Key partners? Yeah heeft een model klaar staan. Ik hoef het alleen maar in te vullen.

Verleidingen
Ferriss schreef het op in zijn boek: we zijn niet erg productief . Ook ik laat me graag afleiden door gewone dingen die teveel ruimte innemen. Een paar voorbeelden. Keuzestress over mijn auto (1999) die ik wel of niet moet laten repareren. (wel gedaan) Een zoon met oorontsteking (3 weken geleden met KNO-arts bezoek) en dan nu ook nog een longontsteking. Het is niet zo dramatisch allemaal. Al heb ik zelf nog wel ontzag voor zo’n ziektebeeld, volgens de huisarts komt het dit jaar opvallend vaker voor dan normaal. Al met al ontaardt het natuurlijk in enorme hoestbuien, vooral ‘s nachts. Dit leidt ook lekker af.
Andere afleiders zijn social media (ben ik wel bij of hoor ik er nog bij?), werken bij Univé, schaatsen op tv of huishoudelijke taken en boodschappen doen.

Done
Ik heb de irritante neiging om to-do lijstjes te maken. Waarschijnlijk om nog het idee te hebben dat ik iets zinnigs doe. Of in de hoop dat ik nog ergens de regie over heb. Heb ik dan vandaag niets gedaan?Welnee. Een secretaresse kan er een puntje aan zuigen. Huisarts gepland en bezocht. Oma, ex en school op de hoogte gebracht. Oh ja, de proefles drummen afgezegd. Geregeld dat ik morgen thuis kan werken (collega brengt laptop). Boodschappen gedaan, stof gezogen en de ROVA met een overbodig kastje en TV verrijkt. En de gewone tussendoor dingen zoals eten, medicijnen en thee aanbieden & kat aaien.

Nu
Eckhart Tolle schreef er prachtige boeken over. De acceptatie van het nu. Ik heb hem ooit live gezien in Amersfoort bij een lezing. Het is een vrolijke kabouter met een zinnige filosofie: leef in het nu. Het is nu even stroperig qua focus, maar ik doe wel van alles. Daarom volg ik op de zondagochtend een workshop mediteren en mindfulness via WellnessCenter Havelte. Ik voel de noodzaak om ruimte te vinden voor het nieuwe, terwijl het bestaande tegelijkertijd aandacht vraagt. Een hele andere tip van colourcoach en kunstenares  Margreet Lunsche: draag gele kleren, die stralen de focusenergie uit. Mogelijk binnenkort met gele sjaals, shirts of jas. Dan weet je waarom.

Focus 2008 in Odeon Zwolle.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.