Boek schrijven begint met de eerste zin

Het gaat allemaal om de eerste zin. Die eerste rij woorden helpt me verder naar de volgende onthulling. Dit geldt voor een tekst, maar ook voor een gedicht. Dan ontspint het verhaal zich. Dat vind ik zo mooi aan schrijven. Die woordenketting een voor een aan elkaar rijgen en verbinden tot regels en alinea’s. Totdat iets in me zegt dat het klaar is. Rond gebreid met een begin dat vloeit naar een einde.  Ik ben nog op zoek naar de eerste zin van mijn boek. “Ja, maar waar gaat het over dan?”, vraagt een vriendin. Dat weet ik dus nog niet. Ik geloof dat er een boek in mij zit opgesloten. Alleen de sleutel tot de opening van die eerste zin vinden, is mijn lot.

1Reactie
  • Women We Are » Boek schrijven – 11
    Geplaatst op 17:45h, 20 januari Beantwoorden

    […] Als persoonlijk creatieproces vind ik het wel interessant. Ik heb immers alle tijd nu ik geen werk heb (al valt dat gevoel tegen nu ik zoveel mensen help met mijn expertise). Het vinden van HET onderwerp valt tegen. Ik ben er bijna volgens mij. Het hangt in de lucht. Intussen komen er wel allerhande mensen op mijn pad die voorbeelden zijn van mensen die ervoor gaan: een boek schrijven en het uitgeven. De belangrijkste tip die ik kreeg: een boek begint bij de eerste zin. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.