Weekendnetwerk – 5

Wat ik me net afvroeg was, draagt netwerken in het weekend, in privétijd zeg maar, bij aan het doel om werk te vinden? Moet je de netwerkantenne uitsteken als je wat gaat drinken in de kroeg, lekker swingt, in de sauna baddert, naar de garage rijdt om je auto te laten keuren, tijdens het boodschappen doen of het oudergesprek op school?

Ik kan me wel voorstellen dat het onderwerp voorbij komt, als ik een kennis of bekende tegenkom. Hopelijk vraagt deze: “Hoe gaat het met je”, waardoor ik zeker zou vertellen dat ik helaas pindakaas dringend op zoek ben naar werk. Maar ook bij het ontmoeten van nieuwe mensen ligt het voor de hand dat project365 voorbijkomt.

Een voorbeeld
Ik was met oud & nieuw bij het dansfeest Xapoe, georganiseerd door Fenna Janssen. Daar waren natuurlijk heel veel mensen die ik niet ken. Toch bleek een (nu) vriendin, die ik ooit ontmoet heb bij een spontane netwerkkoffie in Leeuwarden (geïnitieerd door Titia Lont), iemand te kennen, die daar ook was op dat feest. Blijkbaar heeft de vriendin met deze persoon gesproken, want zij nodigde me via LinkedIn uit om te linken. Zo kreeg ik dus via via een onverwachte connectie. Ik was ergens waar iemand was, die iemand kende, die ik ook ken. Snap je het nog?

Ik geloof wel in het zien en pakken van kansen. Zo’n kans kan ook op zaterdag voorbijkomen terwijl ik in de stad loopt, nadenkend over welke saus ik ga maken voor over de pasta.

Of maak ik mezelf gek, door in de – voor een werkzoekende – relatieve vrije tijd ook constant bezig te zijn met het leggen van potentiële relaties die iets voor me kunnen betekenen? Weekendnetwerk wordt dwangneurose?

Waarschijnlijk ligt de waarheid in het midden. Balans is het sleutelwoord. Antenne aan maar draaf niet door als iemand die me per ongeluk aanstoot, mijn verhaal door de strot geduwd krijgt. Dat is niet de weg.

Het weekendnetwerk start dus nu. 🙂

Dit is de vijfde bijdrage aan mijn persoonlijke project365.

2 Reactie's
 • Fenna Janssen
  Geplaatst op 13:07h, 05 januari Beantwoorden

  Goedemorgen Atty, ontspannen netwerken in het weekend lijkt mij helemaal prima!!
  Dansen en laten weten dat je je expertise op communicatie- en PR-vlak graag inzet ook. Groeten van Fenna Janssen

 • Francis
  Geplaatst op 13:46h, 05 januari Beantwoorden

  Altijd netwerken lijkt mij, de kans op n baan ligt voor ons, ouderen, niet gedefinieerd in de uren tussen 9 en 5 op werkdagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.