Vervellen – 131

vervellen

Net als een slang vervellen

Jezelf her-ontdekken is een proces. Mijn ideale opdracht is dan ook nog niet klaar. Het komt wel. Geduld is in dezen een schone zaak. Vernieuwing afdwingen, is niet de weg, al wil ik deze liever bewandelen dan ‘go with the flow’. Het laten gebeuren, de organische weg, past niet zo goed bij mijn natuur, daarin heb ik nog wel wat te leren.

Het beeld van een vervellende slang kwam in me op. Een te krappe huid afdoen. Overigens is dat nog een heel gedoe voor zo’n slang. Lees hier hoe het werkt in de natuur.

Nynke
In de muziek vernieuwen muzikanten ook regelmatig. Zo volg ik al een tijdje een Friese zangeres: Nynke Laverman. Woensdag ga ik naar haar concert in Drachten met nieuw werk van haar nog onbekende cd Alter. Ik spreek en versta geen Fries en dat vinden sommigen mensen vreemd. Dat ik muziek mooi vind die ik niet versta. Toch zijn er veel mensen die de Portugese Fado-muziek waarderen en verstaan zij Portugees? Het gaat bij muziek volgens mij dan ook – naast de teksten – over melodie, ritme en de poëtische klanken.  Nynke is ook een vernieuwer. Ze reist rond in andere culturen en vertaalt haar ervaringen in muziek. Zo reisde ze naar Mexico en Mongolië met als weerslag bijzondere cd’s, maar heb ik haar ook gezien zingend met JW Roy en in een project met songs van Leonard Cohen in het Fries. Maar of de vernieuwing altijd aanspreekt, is niet per definitie kat-in-het-bakkie.

Wende
Zo was ik laatst bij het concert van Wende (Snijders) die ook een nieuwe cd heeft: Last Resistance. Daar in Hedon is ze een fan kwijt geraakt. Wat een ontiegelijk lawaai met een sombere, zwarte uitstraling. Ik las op NU.nl dat ze het niet erg vindt om fans kwijt te raken, omdat ze staat achter haar product, haar nieuwe muzikale afslag. En terecht. Het is haar weg en dat voelt voor haar goed. Haar stap van het Franse werk naar 9 in het Engels vond ik mooi en vergelijkbaar mooi. Haar nieuwe richting is de mijne niet, al zingt ze natuurlijk gigantisch goed, haar interpretatie spreekt me niet meer aan.

En dat is een mooie brug naar mijn eigen vervelling (nee hier staat niet verveling 😉 ), een proces van persoonlijke ontwikkeling, met als gewenst doel betaald werk dat bij de Atty-van-nu past en niet voortborduurt op oude patronen. Mogelijk verlies ik hiermee ook ‘fans’, dat zijn de consequenties van vernieuwing, en vind ik een nieuw podium voor mijn talenten.

Het is niet jouw taak om mij te begrijpen. Dat is mijn taak. (Byron Katie)

 

 

2 Reactie's
 • Rita
  Geplaatst op 21:42h, 13 mei Beantwoorden

  Hi Atty,

  Wederom een blog die ik met veel plezier heb gelezen. Chapeau!!

  Groet, Rita.

 • harma
  Geplaatst op 00:19h, 14 mei Beantwoorden

  mooi Atty. zo WAAR !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.