Onthaastcafé – 86

Door de stage bij Boom (3 dagen in de week) en het netwerken blijk ik niet meer dagelijks mijn blog bij te kunnen houden. Dat was wel de bedoeling van mijn #project365: vind een baan binnen 365 dagen. Tijd en inspiratie ontbreken en ik accepteer dat dan maar.

onthaastcafe

onthaastcafe

Deze week naast de stage (plaatsen van nieuwsberichten op de website NieuweOoststellingwerver) twee activiteiten in het kader van mijn Beursvloer038-actie. Maandagavond was ik ter kennismaking bij Het Onthaastcafé in Zwolle. Dit is een al jaren bestaand initiatief van Yvonne Wijnacker om mensen met en zonder beperking met elkaar te verenigen. Ze organiseert elke maandagavond in haar café Locatie Oostergo tegenover de oude stadsmuur en op kruipafstand van de Qpark-garage, een avond vanaf 17 uur waar mensen kunnen bijpraten, eten (heerlijk was dat!) en een gezellige activiteit doen. De meeste bezoekers komen op eigen gelegenheid. Een bonte verzameling van bijzondere mensen. De warmte die Yvonne, de koks, de vrijwilligers en de stagiaires overbrengen, is bewonderenswaardig. Het loopt allemaal vlot en iedereen lijkt happy. Ze doen het dan ook heel goed qua communicatie en sponsoring, we kijken in overleg of en waar het beter kan. Kijk eens op de websites, het is een hartverwarmend initiatief.

Onthaascafé

Lekker eten bij het Onthaastcafé

Onthaastcafé

Wouter en Armand aan de tomatensoep, daarna kwam rijst met kerriesaus en van de buren Salute heerlijk boerenjongensijs

 

 

 

 

 

 

Ook een bijzonder verhaal is www.schippermagikookeensvaren.nl. Deze stichting wil graag zorgeloze vaarvakanties organiseren voor mensen met een beperking. Sponsors zijn welkom!

Werklocaties Zwolle
Vandaag was ik op pad om werklocaties te bekijken voor Firma De Groot Zwolle i.o. Vijf verschillende locaties bezocht: De Droom van Zwolle (originele flexplekken in het centrum), de Creatieve Coöperatie (bedrijfsverzamelgebouw in oud Cibap-gebouw), IT Performance huis (zakelijk goed gefaciliteerde werkomgeving bij Stadion Zwolle), Werkplek Zwolle (op loopafstand van station, maar te klein voor ons doel) en Startersbolwerk (pand achter KvK, mengeling van starters en ervaren bedrijfjes).
Overal werd ik uiterst vriendelijk ontvangen, al kwam ik onaangekondigd.

Weet jij nog een bedrijfsverzamelgebouw in Zwolle dat ik gemist heb? Laat het me weten!

 

 

1Reactie
  • Yvonnewijnacker
    Geplaatst op 23:54h, 27 maart Beantwoorden

    Verrassing om via facebook zoveel lieve woorden over het onthaastcafe.Dank namens onze gasten. Lfs. Yvonne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.