Herfst – 31

Indian Summer - Oudewijvenzomer

Indian Summer – Oudewijvenzomer

Als koningin van mijn eigen rijkdom, gun ik mezelf soms een ontspanningsmoment. Ik ben weliswaar net terug uit Barcelona, maar laten we eerlijk zijn: citytrips zijn per definitie vermoeiend. Stadse indrukken die nog moeten indalen, kilo’s die weer afgetraind dienen te worden en het terugvinden van het normale leefritme als baanzoeker, netwerker en schrijver van blogs. In dit regime past een shiatsu-behandeling.

In de herfststorm naar Assen gereden. Ik had nog nooit een shiatsu-massage gehad, dus weinig verwachting qua resultaten. Lekker liggen op de futon en ondergaan. Het idee is dat de meridianen aangepakt worden via drukpunten waardoor energie (beter) gaat stromen. Het is heel anders als een ‘normale’ massage, al ontspande het wel, het werkte verhelderend. Bij mij was het ‘herfst’ in mijn lijf volgens de essentiecoach, shiatsu en chi kung therapeute Liesbeth Korteweg. De elementen aarde en metaal vragen om aandacht, bijvoorbeeld door (beter) grenzen te stellen en de inname van zowel vast als geestelijk voedsel met meer aandacht te verteren.

De tips die ik ter harte neem: meer (water) drinken en een vast moment prikken om helemaal niets te doen, oftewel ruimte geven voor ‘wat er in je opkomt, inspiratie, creativiteit’. Ik heb de neiging, en dat zullen wel meer in-between-jobbers hebben, om me direct achter de laptop te installeren en mezelf in de digitale wereld te storten, nauwelijks te eten of te drinken en dan rond 16 uur te realiseren dat ‘het al zo laat is en wat heb ik ook alweer gedaan.’

Herfst buiten en herfst binnen. Goed om stil te staan bij het jaargetijde waar je je in bevindt. Ik bevind me als net 50-er in de herfst van mijn leven, zoals dat zo mooi heet. Hopelijk verschijnen er wat dat betreft figuurlijk de nodige Indian Summers. En die heten in het Nederlands ‘oudewijvenzomers’. I rest my case.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.