Barcelona – 30

2013-01-26 14.30.32Het was fijn in Barcelona. Ik ben nog niet helemaal ‘geland’ in Drenthe. Toen we vertrokken (KLM annuleerde onze vlucht nog even een dag van tevoren, bood wel een volgende vlucht aan, vanwege het weer), moest het vliegtuig ge-de-iced worden (zie foto). Een soort antivries werd erop gespoten. Op het vliegveld van Barcelona werden we verwelkomd met blauwe lucht en zon. Gisteren zat ik zelfs nog op het strand met een gevoelstemperatuur van > 20 graden. En dan nu weer terug in de herfst van mijn leven. Waarschijnlijk ben ik in het verkeerde land geboren. De landing op Schiphol creëerde zweethandjes en misselijkheid. De piloot zei: This will be a bumpy landing. Door de harde wind leek het wel een speelgoed vliegtuigje wiebelend in het luchtruim. En daarna nog een treinreis waarin duidelijk werd dat we weer terug waren in een land waar regeltjes hoogtij vieren.

IMG-20130130-WA0001

La Reina Bea in de Catalaanse kranten.

La Reina was overigens ook voorpaginanieuws in Catalonië. We hebben er een fles Cava op gedronken. Toevallig zagen we nog de stoet Barca-voetbalsupporters zowel op de heenweg, toen we langs het beroemde stadion reden, als tijdens de terugweg (in de metro). Gelukkig hadden ze gewonnen met 5-1.

 

tapas

Cava en Tapas bij Mas Q Menos

Een lang weekend met caramel macchiatto’s, vino en tapas. Zere voeten van het wandelen, beetje cultuur gesnoven en zelfs ’s morgens een baantje getrokken in het hotelzwembad op het dak met uitzicht op zee. Buiten dus he, met de zon op je snoet.

Ik was met mijn drie zussen, een bont gezelschap van hoestende Hollanders. Wat ik in ieder geval weer weet, is dat ik het shopping-gen niet heb geërfd, in tegenstelling tot mijn zussen. Shoppen is slopend! Maar het was wel Rebajas, dat scheelt.

Zeepbel in Parc Guell

Zeepbel in Parc Guell

Ik moet nog even wennen aan dit Hollandse grijze herfstweer. Mag ik nog even in mijn zeepbel blijven zitten? Dromend van die uren op het strand, waar we het toneelspel van een zwerver volgden, die zijn kleren en plein public ging wassen, beetje drogen en zijn natte kleren weer in laagjes over elkaar aan trok. Dat kan op een zonovergoten strand, getuige zijn van The simple way of life.

 

1Reactie
  • Herfst – 31 |
    Geplaatst op 20:43h, 14 februari Beantwoorden

    […] mijn eigen rijkdom, gun ik mezelf soms een ontspanningsmoment. Ik ben weliswaar net terug uit Barcelona, maar laten we eerlijk zijn: citytrips zijn per definitie vermoeiend. Stadse indrukken die nog […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.