Detox update – 68

detox

detox

Even een korte detox-update. Afgelopen vrijdag ben ik gestart met een 10-daagse citroen & ahornsiroopkuur. Het doel is te ontgiften en vervolgens uit te barsten in energie. Na 4 dagen kan ik melden dat ik me niet fit voel. Goh. Wat een verrassing voor de tegenstanders. 😉 De eerste dagen had ik veel klachten, niet logisch gerelateerd aan vasten – denk ik – namelijk luchtwegproblemen. Ik zal verder niet in details treden. Lijkt me verstandig. Ik was gisteren nog 2 kg minder, maar vanochtend toch weer een erbij. Hm.

Ik durf hier niet te beweren dat ik het nog 6 dagen volhoud. Nou is vasten in je eentje (wel met vriendin op afstand) wel anders dan in een groep waar je gepamperd wordt. Geen georganiseerde (lees: verplichte) oefeningen, geen massages en geen vakantiegevoel. Nee, integendeel een huishouden/werk dat doorloopt. Oftewel ’s avonds gewoon koken voor mijn zoon. Die etenslucht! Het gegeven dat je geen hongergevoel hebt met deze drankjes, klopt helaas niet.

Mogelijk loop ik het risico om een citroen- en thee-allergie op te lopen. Ik kan nu al geen thee meer zien en ‘het drankje’ is niet vies, maar verre van afwisselend. Ik probeer elke dag een rondje te wandelen, maar zeg nou eerlijk, het is petweer om iets actiefs te doen (naar de sportschool kan ik niet gaan in verband met mijn low budget).

Het drankje (8 glazen per dag) + liters thee/water:

  • 2 eetlepels citroensap vers geperst
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • snufje cayennepeper (gek he)

Er heeft iemand gezegd dat het omslagpunt na de 6e dag is. Dus nog ‘even’ volhouden. Een zonnetje zou wel helpen in plaats van WEER een winter. Ben benieuwd of ik straks zeg: ‘goed dat ik het heb volgehouden, voel me fantastisch’ of ‘jeetje wat stom, dat doe ik nooit meer’. Tjakka!

Update 14 maart: na 6 dagen gestopt en aan het afbouwen. Het gewenste resultaat vond niet plaats. Jammer. Toch goed om eens te proberen en ik waardeer voedsel meer als ooit tevoren. -3 kg, dat dan weer wel.

 

1Reactie
  • Te lelijk voor de baan |
    Geplaatst op 13:29h, 20 maart Beantwoorden

    […] C.V., aantrekkelijke competenties, gemiddeld genomen niet lelijk voor mijn leeftijd (50), net 3 kg afgevallen en nu 4,5 maand werkloos (dat valt ook nog mee). Of word ik gedelete omdat ik positief kritische […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.