Invloed van zon op succes – 101

zon

zon

Ik poneer hier een stelling. De zon heeft invloed op succes. Meer dan je denkt. Het is gebaseerd op de Van de Brake-theorie. Al meer dan 50 jaar is deze dr. in de zonne-energie een autoriteit op dit gebied. De expert is zelf in de winter van ’63 geboren. Vooral bekend als de winter van de Elfstedentocht, toen koud nog iets voorstelde: poolcirkelachtige taferelen verschijnen spontaan op ons netvlies. Toen de hoog intelligente baby met haar acht pond schoon aan de haak deze barre winter had overleefd, creëerde haar brein een eeuwig verlangen naar de zomer.

Media
Op basis van empirisch onderzoek heeft de excellente onderzoeker een bijzondere ontdekking gedaan, vergelijkbaar met de beroemde Einstein-theorie, die dan ook zonder enig protest in gerenommeerde astrofysische vakbladen is gepubliceerd. Zelfs De Wereld Draait Door heeft er zendtijd aan gewijd, wat – volgens de beroemde zonne-expert – een wel degelijk gepland onderdeel was van het opbouwen van een populistischer imago. Na omarming door de wetenschappelijke wereld waar status en internationale publicaties,  dure borrels en navenante merkkleding hoogtij vierden, kon de intussen aan de alcohol verslaafde doctor nog maar één ding bedenken: op een berg gaan zitten en mediteren. Volgens de laatste berichten is de fameuze zonnedoctor afgedaald en woont weer in Nederland. In het geheim is ze, volgens betrouwbare bronnen, influisteradviseuse van niet alleen Erwin Krol en Piet Paulusma, maar ook van supercoaches zoals Emile Ratelband en andere Hallelujah-gasten.

Onderzoek
Verder onderzoek heeft voortgebracht dat zonlicht een stimulerende uitwerking heeft op de hypofyse, een hormoonkliertje in de hersenen dat op zijn beurt bijvoorbeeld de testikels aanzet tot meer actie. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat de testosteronspiegel van mannen in de zomer rond de vijftien procent hoger ligt dan in de winter. Een extra voordeel: zonlicht stimuleert ook de afgifte van endorfinen, dat een positieve uitwerking heeft op het humeur.

Conclusie
Oftewel concluderend kan dan ook gesteld worden dat zowel voor vrouwen (prooi) als voor mannen (jagers) de zon als succesvol ingrediënt dient voor positiviteit, een beter humeur en vooral succes in het algemeen en in het bijzonder bij het vinden van relaties, banen en nieuwe (drink)vrienden. De expert wil haar theorie, bij wijze van uitzondering, graag delen met de lezers van dit blog.

De driezijdige Van de Brake-theorie luidt als volgt:

ZON (> 25 graden) + HOEGAARDEN WITBIER + SCHIJFJE LIMOEN = PUUR GELUK
ZON (> 25 graden) + GEBRUIND UITERLIJK + ROKJE + HOGE HAKKEN = SUCCES
ZON (> 25 graden) + > TESTOSTERONSPIEGEL = ACTIE

 

4 Reactie's
 • Willemijn
  Geplaatst op 19:11h, 11 april Beantwoorden

  Leuke blog. Ik ben zelf een augustuskind, maar toch ook een eeuwig verlangen naar de zon. Hoewel, in het voorjaar krijg ik er energie van, maar hoe meer zon, hoe relaxter mijn inspanningen.

  • Atty
   Geplaatst op 19:19h, 11 april Beantwoorden

   Dank.Ik verlang echt nooit naar de winter. Kan niet wachten op ZONdag.

 • Rita
  Geplaatst op 21:26h, 11 april Beantwoorden

  Zodra de zon echt gaat schijnen en de temperaturen omhoog gaan kom ik ook veel beter in mijn energie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.