Brainstorm

Op zondagmiddag 18 maart in het prachtige Hotel Frederiksoord vond de door mij georganiseerde brainstorm plaats met alleenstaande ouders. Doel was om behoeftes te peilen en mijn ideeën te toetsen voor mijn webshop. Ik had wel vaders uitgenodigd, maar die kwamen niet, dus met twaalf dames gestart. Voor mij de eerste keer dat ik een soort training gaf, dus best spannend vantevoren.


Het begon al leuk voor een beginnende trainer. Er waren niet genoeg flipovervellen. Het hotel had geen voorraad voorhanden blijkbaar. Al snel werd geimproviseerd met het aanbod om de achterkant van stukken behang te gebruiken. Zo lukte het ook.

Samen met trainer Caroline Froeling had ik de sessie goed voorbereid. Zij had me gezegd dat ik wel 3 uur nodig had, maar ik sloeg dat advies in de wind. Ze kreeg gelijk. Het voorstelrondje liep al een half uur uit, waardoor er eigenlijk te weinig tijd was om mijn ideeën over het aanbieden van diensten & producten te toetsen.  Toch bracht het voorstelrondje met het benoemen van een paar ervaringen waar alleenstaande ouders tegenaan lopen al de nodige informatie op. Diverse originele concepten werden op de flip genoteerd. En grotendeels kwamen deze overeen met mijn beeld van behoeftes van alleenstaande ouders. Af en toe keek ik even naar mijn draaiboek en op de meegenomen klok of het nog binnen de tijd bleef. Het was ook logisch dat er over en weer reacties kwamen als scheidingsverhalen voorbij komen. Hieruit bleek bijvoorbeeld dat er een groot verschil is in behoeftes in de eerste twee jaar na een scheiding en de periode daarna. En geen scheiding is hetzelfde. De een staat er na een scheiding helemaal alleen voor en de ander heeft een prettig lopend co-ouderschap.

Moodboard
Daarna was het samenstellen van twee moodboards (logo en look&feel website) en het bedenken van leuke teksten voor op t-shirts aan de beurt. Dit bleek veel lastiger! Er werd gebladerd in magazines, geknipt & geplakt, gediscussieerd, hier en daar gekleurd. Uiteindelijk een mooi resultaat.

Twaalf alleenstaande ouders tijdens de brainstorm op 18 maart in Frederiksoord

High tea
Na het denkwerk werd de brainstormsessie afgesloten met een smakelijke high tea.

Ik heb er veel aan gehad, qua input voor mijn webshop, maar ook als oefening om eens voor een groep te staan, de leiding te hebben en gastvrouw te zijn. Diverse complimentjes gekregen, dus wie weet zit er nog een trainer verborgen in me. Ik ga met plezier de flips uitwerken en koppel dit terug aan mijn klankbordgroep.

Amy McDonald met This Is The Life

2 Reactie's
 • jb
  Geplaatst op 21:46h, 19 maart Beantwoorden

  Ha Atty,
  Wat een mooie leer ervaring. Gewoon lekker zo doorgaan. TIP: werk de flaps niet uit, maar maak er een fotootje van in je verslag. Doet het beter dan welke ‘vertaling’ dan ook. Je kent mijn digitale talenten. Desalniettemin raad ik het je van harte aan.

  Liefs,
  jb

 • Atty
  Geplaatst op 09:12h, 20 maart Beantwoorden

  Bedankt voor je tip! Ik zie je de 27e, dan ben ik weer bij blide (Levenslijnen).

  Groet,
  Atty

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.