Bloggen – 40

bloggenHet veertigste blog in het kader van mijn persoonlijke #project365: dagelijks bloggen over mijn zoektocht naar een bron van inkomsten. Met wetenswaardigheden over het communicatievak, netwerkervaringen, tips en inspiratiemomenten.

Na een periode van zelfstandig ondernemerschap (heel erg leuk & inspirerend, financieel nog geen succes), ben ik sinds november 2012 op zoek naar een baan in de communicatie of de journalistiek.

Bloggen
Waarom is bloggen zinvol? Via je blog kun je door het plaatsen van je bloglink in je LinkedIn-update en/of relevante LinkedIn-groepen, Twitter en Facebook een groot netwerk bereiken van mensen met uiteenlopende raakvlakken. Ze zijn lid van mijn netwerk of volgen me omdat ik ooit iets heb geschreven, dat ze interesseert. Dat kan iets met opvoeding te maken hebben (want ik had een webshop voor single parents en blog ook voor Centrum Jeugd en Gezin Steenwijkerland). Of over mijn vak communicatie of journalistiek omdat ik meer dan tien jaar ervaring heb als communicatieadviseur. En soms gaat het gewoon over mij, hoe ik omga met het in-between-job-zijn of het single parent bestaan. Het gaat er bij bloggen wel om iets zinnigs bij te dragen. Al is dat subjectief, als je geen schrijver bent en geen idee hebt waarover je kunt bloggen, begin er dan niet aan. Als je over je expertise wilt bloggen en niet zo goed in schrijven bent, kun je een ghostwriter in de hand nemen. Deze schrijft voor jou het blog.

Personal branding
Als je 50 bent en anno 2013 een baan zoekt in het Noorden/Oosten, moet je namelijk de weg naar die baan vinden via het netwerk. Hoe groter je dit netwerk maakt, hoe meer kans op succes. Lukraak iedereen volgen en toevoegen heeft overigens weinig zin. Het gaat om persoonlijke contacten leggen, zodat je top-of-mind bent op het moment dat er iets voorbij komt bij die ander in je netwerk. Reageren op advertenties is praktisch kansloos, ik doe het wel (ja, UWV), maar op basis van de procentuele kans op een uitnodiging, zou je dat ook kunnen laten. Wat je wel kunt doen, is je presentatie op internet, het digitale visitekaartje up-to-date houden, blijvend aanscherpen. Denk aan: C.V., LinkedIn-profiel, tweets, posts op Facebook.

Een optie om je netwerk te vergroten, is om je diensten vrijwillig aan te bieden via een werkervaringsplaats bijvoorbeeld. Vanaf maandag ga ik bij de webredactie van de Meppeler Courant aan de slag om mijn expertise te delen, bij te leren en mijn netwerk in Meppel e.o. uit te breiden. Stage lopen levert je financieel niets op, maar wel inzicht in organisaties en procedures, je leert altijd wel iets en breidt en passant je netwerk uit!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.