Beam me up Scotty

Captain Kirk durfde zijn schip te verlaten, omdat hij op de automatische piloot (en de transporter) vertrouwde. Leer delegeren. Huur een virtuele assistent in en maak tijd vrij voor leukere dingen.

Straks laat ik mijn muze haar prachtige werk doen via een totaal geautomatiseerd systeem. Een mix van IT, mobiliteit en assistenten op afstand. Zie je het voor je? Dan heb ik onbelangrijke taken geëlimineerd. Weet welke taken belangrijk zijn, maar niet per se door
mezelf gedaan hoeven te worden. Kun je het zelf dan niet goedkoper doen? Ja, misschien wel. Maar wil je jouw kostbare tijd eraan besteden? Nee. Het toedelen van verantwoordelijkheden aan assistenten biedt ruimte voor wat anders. Weeg de kosten per taak (€) en de opbrengsten (tijd) tegen elkaar af.

Mijn inspirator Ferriss zegt treffend:

  1. Elke gedelegeerde taak moet tijdrovend en goed
    gedefinieerd zijn.
  2. Delegeer met plezier.

Met pijn in je buik delegeren, dat werkt niet bevorderend op de genietmodus. Zo beschrijft Ferriss in zijn boek een paar leerervaringen met virtueel assistenten. Machtsmisbruik en verspilling liggen op de loer.  Belangrijk om eerst de regels en processen rondom je muze (product/dienst) te verfijnen. Alle overbodige zaken eruit. Een assistent verhelpt geen slecht proces.

Delegeerbaar
Stel je bent werknemer en werkt regelmatig thuis. Bedenk eens for fun welke taken een ander kan doen. E-mails sturen om dingen te regelen. Ja. Als hij/zij goed Nederlands schrijft en snapt waarover het gaat. Afspraken maken. Tekst schrijven. Hotel boeken. Informatie verzamelen en rubriceren. Iets bestellen. Hoe langer je erover nadenkt, hoe meer taken delegeerbaar zijn. Oh, daarom zijn managers altijd weg. Ze hebben alles gedelegeerd. Eigenlijk zijn er belachelijk veel zaken die je kunt delegeren. Wel onder de voorwaarde dat je kunt vertrouwen op geleverde kwaliteit.

Uitbesteden
Wat zou jij het liefst uitbesteden? Wat veroorzaakt frustratie of verveling? Bij  kan dat bijvoorbeeld zomaar een huishoudelijke taak zijn. Of boodschappen doen. Tanken staat ook in de top 3. Door mijn ongeduld (zei zij eerlijk) in combinatie met behoefte aan resultaatgericht werken, heb ik een hekel aan het poldermodel. Grappig om dit nog eens op te merken. Hoe verder ik op mijn unieke pad loop richting regie over mijn eigen inkomsten, hoe minder ik bemoeienis kan velen. Hoe kon ik werken in dat oude systeem zo lang volhouden?
Beam me up Spock. I have to discover new planets.

Nederlandse virtueel assistenten (via Google gevonden – dus SEO op orde – geen ervaring mee):

Engels sprekende virtueel assistenten (*bron Ferriss):

GooGooGirls Iris

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.