AMZO

Het is prachtig weer. Ik ben – na een rondje fitness vanochtend bij Welnesscentrum Havelte – direct, nog in sportkleren, in de tuin achter de laptop gaan zitten. Ik leen internet via een lange gele usbkabel van de buurvrouw. Ben haar zeer dankbaar daarvoor. Tele2 maakte een fout en daarom heb ik ten minste 1,5 week geen internet thuis. Omdat ik geen zakelijk internetabonnement heb, vinden ze een claim ook onzin. Al twee dagen heb ik daardoor bij verschillende verdrietige vriendinnen gezeten die vooral worstelen met hun relatie, niet de handigste plek om zowel aardig, begripvol als productief te zijn. Daarom is het wel zo prettig om in deze tuin te zitten onder de parasol die net door de tafel heen brak na een windvlaag. De was wappert en ik dacht vanochtend, is er ook een club voor AMZO’s? Wat dat is? Alleenstaande moeders die zelfstandig ondernemen. Het is een soort van dubbelop solo-zijn ervaar ik vandaag. Handig om door te werken, maar je verhaal niet kwijt kunnen over wat je dan wel allemaal alleen voor elkaar krijgt, lukt dan dus ff niet. Misschien zijn er wel meer alleenstaande moeders die dit ervaren en kunnen we een clubje vormen. De zoveelste lotgenotenclub. Overdreven? Tja, ik heb zo af en toe mijn momenten.
Een soort ‘Into the wild’ associatie: het is heerlijk om alleen te zijn en je eigen weg te gaan. Maar als je niets kunt delen van die bijzondere ervaringen, dan verbleekt de ervaring.

Hard gewerkt vandaag, terwijl iedereen (behalve de AMZO’s) aan of in het water ligt of motor rijdt. Vanaf morgen ga ik daar ook maar weer aan mee doen. Een dagje badderen en een dagje motorrijden om alle hersenspinsels en zorgen weg te wassen, door te laten waaien en die dromen over de voordelen van het zelfstandig ondernemerschap op te poetsen. Broem, broem.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.