Ziekteverzuim – 20

griepIn het kader van mijn eigen ziek-zijn, griep heeft me te pakken, de Grote GriepMeting en een link naar het overzicht ziekteverzuim van het CBS over de afgelopen jaren.

En wat is griep? Vijf hardnekkige misverstanden over griep. Hoe voorkomen we griep en blijven we vitaal? Ergomotion helpt organisaties o.a. met e-health. Preventie is het codewoord en levert meer op dan geld. Gezond eten, bewegen en stress vermijden zijn de bekende triggers om ons immuunsysteem in tact te houden.

Als werkgever kun je daaraan meewerken, door bijvoorbeeld korting te geven op fitness of een gezondheidstest aan te bieden. Mijn ex-werkgever Univé in Assen biedt sommige medewerkers de mogelijkheid om wekelijks 20 minuten een stoelmassage te ondergaan door masseuse Liesbeth Korteweg. Mijn ervaring was dat dit moment van ‘even weg van je werkplek’ bevorderend werkt. Natuurlijk lost het niet direct van alles op, het is geen tovermiddel, maar wel in het kader van ‘alle beetjes helpen’.

Wat nu?
Ik dacht: ik ga maar eens erwtensoep eten, zit daar nog een verdwaald vitamientje in? Nu één van mijn kachels het ook nog heeft begeven, altijd fijn op zondag, moet ik noodgedwongen op < 1 meter van de andere kachel blijven. De keuken is dan eigenlijk te ver van deze warmtebron af. Aardschok in Groningen, code Oranje in Limburg, dreigende maandagochtend-ramp-spitsen: ik blijf morgen thuis. #HNW #griep

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.