Writersblock – 183

Firma De Groot

Tom Scholte geeft me bloemen voor inzet Firma De Groot.

Dit wordt een blogje, denk ik. Ik wil iets schrijven, maar heb geen onderwerp. Soms is het een woord, een beeld of ervaring, waardoor de alinea’s zich makkelijk aaneen laten rijgen als een ketting. En soms liggen de kleurrijke kralen in een warhoop en lijkt het of ze zich niet willen laten binden. Gebeurt er dan niets op het #project365 ‘Creëer je eigen werk’-front, HET onderwerp van deze blogreeks? Echt wel. Misschien teveel, waardoor er iets ontstaat van ‘waar te beginnen’.

Ik heb net twee open werkdagen georganiseerd voor organisatie- en communicatiebureau Firma De Groot Zwolle. Twintig ZP-ers vonden de werklocatie Oostergo in Zwolle via mijn netwerken, PR-inspanningen, pers en free publicity via social media. Ook via andere kanalen kwamen deze geïnteresseerden af op het nieuwe concept: onder de vlag van Firma De Groot vanuit verschillende disciplines samenwerken en co-creëren, terwijl je ook als ondernemer voor je eigen toko blijft werken. Het concept bleek tijdens de open werkdagen op 21 juni en 1 juli, met o.a. praktische maatschappelijke cases van Uithuiszetting.nl en Jongenskoor Zwolle, aan te spreken. De winkel is open! Hier mag ik trots op zijn: ik heb al bijna 1 betaalde werkdag per week gecreëerd in mijn rol als community manager verantwoordelijk voor werving, PR en marketing. Nog drie te gaan.

Ook heb ik een update met betrekking tot mijn Cyprus plannen. Je dacht zeker dat ze in de kast lagen te versloffen, zoals dat vaak gaat met wilde ideeën. Nee! Ik ga eind juli een weekje naar Cyprus, ticket is geboekt, om te onderzoeken welke bronnen van inkomsten ik kan genereren. Ja, het is nog een wild romance, ik weet het. Ga naar een land – nog erger in crisis dan Nederland – en denk dat je daar iets kunt opzetten vanuit je kwaliteiten. Ik zeg: Why not? Een portie lef mixed met idealisme is sowieso aan boord, dus I am sailing, zoals Rod Stewart, nog florerend in de Ziggo Dome volgens de recensies, ook zong. Wie weet floreer ik vanaf mijn vijftigste pas.

Ik blijf nieuwe leuke en bijzondere mensen ontmoeten, ga een netwerk voor Business Moms Overijssel opzetten, ga verder met Firma De Groot, nog drie betaalde werkdagen vinden in het mooie Meppel of Zwolle en zeil af en toe langs Cyprus om mijn dromen levend te houden. Hoezo writersblock? Er gebeurt genoeg. Misschien tijd om ervan te genieten. Zodra de zomer definitief aankomt in Nederland. Daarom zijn dromen zo nodig.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.