workation puglia

Workation Puglia

Wat is een workation, hoe is het in de praktijk en wie doet mee? Een update uit Italië.

Workation Puglia: spannend om te doen!

Het workation in Puglia-aanbod kwam dit voorjaar voorbij en ik dacht meteen: ja. Dat ga ik doen. Dan heb ik mooi tijd voor de prachtige combi: werken, zon, fun en de grote vraag beantwoorden. Alhoewel het een echte JA was tegen deze maand in Italië, is het voor mij helemaal niet vanzelfsprekend om langdurig in een groep te functioneren. Als extraverte HSP-er heb ik behoefte aan verbinding, maar teveel ligt ook op de loer. En van teveel lawaai (ga maar eens met een groep van 12 mensen in een Italiaans kelderrestaurant zitten) word ik gek. Daarom vond ik het best spannend. De eerste week had ik nodig om te landen, om de balans te vinden tussen mijn ding doen én meedoen aan de groepsactiviteiten. En zelfs dealen met FOMO (fear of missing out). En soms ga ik gewoon eerder weg omdat ik het niet trek. Dat kan en wordt geaccepteerd gelukkig. Ook andere ondernemers kiezen daar soms voor: dit doe ik mee en dat laat ik. Het verbindende is vaak het grote plein, de Piazza Plebiscito waar we in verschillende samenstellingen komen voor koffie. Of mijn persoonlijke voorkeur: een Espressino. Een kleine Cappuccino.

Wat houdt deze #workation in?

Van 1 t/m 31 mei 2024 ben ik in Ceglie Messapica in de regio Puglia voor een workation met een groep ondernemers onder de bezielende leiding van Esther Jacobs, de No Excuses Lady en haar assistente uit Servië Jelena. Wat doe ik deze maand? Naast het interviewen van een aantal medewerkers van Univé Stad en Land, ondersteun ik vanuit mijn hart ook Ilse Oversier (12 mei concert in Zwolle), de Gevonomie (8 mei jl. lancering app), redigeer de scriptie van mijn zoon (hbo CE) en de School voor Praktische Filosofie. Mijn (loondienst 2 dagen per week) werk bij Edicola Uitgeverij ligt een maand stil, online werken wordt daar niet toegejuicht. Wel tof dat ik een maand onbetaald verlof mocht nemen.

Heel veel ondernemers die hier zijn, kiezen ervoor om online te werken, in combinatie met fun, inspiratie en leren. Bij Esther betekent dat grotendeels lekker eten (zij weet de beste tentjes), echt lokaal leven in een Italiaans dorpje én natuurlijk deelt zij haar kennis met liefde. Weetje: Esther gaat volgend jaar met pensioen. Dus als je haar al jaren volgt en denkt: oh, ja ik wilde altijd nog iets met Esther, dan is dit het moment. Door de weken heen worden ontbijtjes, lunches en diners georganiseerd met de heerlijkste gerechten, vaak in de vorm van een proefmenu en dat delen we. Ook zijn er live en online workshops. Laatst was er bijvoorbeeld een workshop Visual Storytelling door Daan van Bergen om te leren met je telefoon korte video’s te maken, editen, snijshots, muziek, titel toevoegen, etc. Ik ben supertrots als non-tech type dat het mij gelukt is een video te maken. Zie Instagram of hier als t lukt om te downloaden. En je kunt meedoen aan een paar excursies. Zo gaan we morgen naar Polignano a Mare. Mijn favoriete plek: zon én zee. Spontane housewarmings met food (we zitten allemaal verspreid over het dorpje, zelfs één buiten het dorp, waar Esther zelf overigens ook woont in haar Tiny Trullo) komen voor.

Deze ondernemers zijn er ook 🙂

Over zichtbaarheid gaat dit. Ja, zij zijn er ook, bezig met hun werk, ondernemerschap en/of vacation: Willemijn Buijn, Karin Godvliet, Anne-Lies Smal, Brigitte van der Pluijm, Daan van Bergen, Jelena (duhovni_dezert), Monique Derks, Catja Cappon, Ilona van Vlodrop, Nanda Lieftink, Diana Stassen, Esther Jacobs.

Ik houd jullie op de hoogte via Instagram (@attyvandebrake en @alfabetdater) en voor de liefhebber via Polarsteps.

De Alfabetdater

Ja, ik ben weer begonnen met mijn lovestory De Alfabetdater. Bekijk hier een video erover.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.