boek schrijven

Wat is jouw droomwens?

De mijne was altijd al, dat weet iedereen die me echt goed kent, het schrijven van een boek. Ik ben door ondernemers, die gelijk met mij startten, rechts en links ingehaald met mooie boeken over hun passie, kennis of kunde.

Schrijf je boek

Het schrijven van een boek lijkt mij persoonlijk de ultieme creatieve expressie. Jaren zocht ik naar een geschikt onderwerp. Volgde webinars, schrijfcursussen en coaching. Maar HET onderwerp kwam maar niet. Nou ja, er zijn wel onderwerpen geweest die ik niet aanpakte. En later zag ik daar dan boek(en) over verschijnen waarbij ik dacht ‘oh dat had ik ook wel gekund’. Zuur.

En dan eindelijk in mijn 58ste levensjaar schrijf ik een boek. Het gaat niet over mijn eigen passie, kennis of kunde. De doodlopende straat van die weg is me nu wel duidelijk. Ik vind wel dat ik kan schrijven en droom er nog steeds van. Een gedrukt boek met mijn naam erop. Yes! Eindelijk voel ik me goed over een onderwerp en ga ervoor.

Werktitel: Bouw je energieneutrale droomhuis zonder warmtepomp

Word je er al warm van? Ha, ha. Drie jaar geleden vond ik mijn partner Theo Smidt en hij heeft verstand van duurzaam en energieneutraal bouwen. Hij heeft een geweldig goed doordacht woonconcept dat zich onderscheidt doordat er bij dit energieneutrale woonconcept GEEN warmtepomp nodig is. En dat zegt de leek niets natuurlijk. What the fuck is een warmtepomp? Maar als je die persoon bent die al jaren zijn eigen duurzame & energieneutrale huis wil (laten) bouwen, dan kom je dit thema vanzelf tegen.

De bouwwereld in het algemeen en ook architecten, aannemers, installateurs en woningstichtingen (voor sociale woningbouw) willen er niet aan. Dat vind ik het leukste aan deze opdracht. Ons doel met dit boek is dan ook om mensen die duurzaam en energieneutraal willen bouwen te ondersteunen met een handig stappenplan voor duurzame starters op de huizenmarkt. Een tegenbeweging hoe het ook kan, het anders doen, een goed doordacht, uitgerekend en overtuigend verhaal over hoe je slim (en vaak goedkoper) een eigen huis bouwt. Een nul-op-de-meter-woning zonder warmtepomp.

Energieneutraal bouwen

Ik loop nu 3 jaar mee met deze duurzame denker en pik natuurlijk on the way veel feiten en verhalen op. Daarom is het ook niet helemaal nieuw dit onderwerp. Het voelt goed. Ik krijg er een kick van.

Of een uitgever geïnteresseerd is in dit boek weten we niet. We zien wel. In eigen beheer uitbrengen kan ook altijd nog. Ik ben gestructureerd en planmatig bezig. Dit boek gaat er echt komen. Blijer kan je mij niet maken. En wie weet waar dit boek toe leidt. Een tweede boek?

Project Wonen in Barchem

Dit woonconcept wordt o.a. al toegepast bij diverse (particuliere) klanten. En we bouwen zelf ook twee huizen volgens dit concept in Barchem. Zie hiervoor WoneninBarchem.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.