Verbinden – 38

FokkeenSukkeVerbinden20121Heb je ooit weleens geprobeerd om iemand die je een vraagt stelt, te verbinden met iemand uit je netwerk, die mogelijk het antwoord weet of iemand kent die het antwoord weet? Het is een aanrader. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Een paar voorbeelden. Ik volg via Twitter veel  journalisten. Deze zoeken regelmatig mensen met een verhaal over van alles en nog wat. Als ik iemand weet in mijn netwerk, leg ik een lijntje. Als iemand dringend een huis of een trainer voor een workshop zoekt, retweet ik het bericht, omdat ik denk dat er mensen in mijn netwerk zijn die hier behoefte aan hebben. Houd wel maat, een een overdosis retweets met onderwerpen waar men van denkt ‘wat moet ik ermee’ werkt averechts.

Een tip voor als je het bestaan nog niet kent (ze bestaan) van het principe Durf Te Vragen: via de Facebook-groep Durf te vragen of door het toevoegen van de hashtag #dtv op Twitter kun je ook vragen om een antwoord. Op de website vind je de agenda van live bijeenkomsten in het hele land en kun je er ook zelf een laten organiseren.

Verbinden
verbinden werkw. Uitspraak:   [vərˈbɪndə(n)] Verbuigingen:   verbond (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft verbonden (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) aan elkaar vastmaken of in samenhang brengen 

Verbinding laat stromen. Dat geeft mij een positief gevoel. Het delen van je netwerk is een vorm van de ander (verder) helpen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.