unive maatschappelijke betrokkenheid

Univé’s maatschappelijke betrokkenheid onder het voetlicht

Zoals de meeste lezers weten, heb ik – in mijn vorige leven 🙂 – ruim acht jaar bij Univé in Zwolle en Assen gewerkt o.a. als communicatieadviseur. Via een sollicitatie kwam ik in contact met Univé Stad en Land. Univé’s maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk thema bij deze organisatie.

Univé is een ledencoöperatie met als kernwoorden Samen, Dichtbij en Doen. Om dit extra onder het voetlicht te plaatsen heeft Univé Stad en Land me gevraagd om de eigen medewerkers te vragen waarom zij bij Univé werken én hoe Univé’s maatschappelijke betrokkenheid vanuit een coöperatie er in de praktijk uitziet.

Univé's maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Tot nu toe heb ik zes medewerkers geïnterviewd uit verschillende delen van het land. De rode lijn in de interviews is dat er veel sociale betrokkenheid is en wordt ervaren binnen de Univé-organisatie én dat de persoonlijke maatschappelijke betrokkenheid van zowel de organisatie als de mogelijkheid om dit zelf vorm te geven, enorm gewaardeerd wordt. Medewerkers mogen bijvoorbeeld vier keer per jaar een dag vrijwilligerswerk doen en krijgen de mogelijkheid om met een donatie bij te dragen aan een goed lokaal doel.
De interviews belichten kort de inhoud van het werk, wat het werken bij deze organisatie leuk maakt én informatie over de eigen bijdrage aan lokale maatschappelijke betrokkenheid.

Methode

Ik bereid me voor door de plek/het goede doel waar het vrijwilligerswerk wordt gedaan, online te bekijken. Daarna maak ik via mail een afspraak en neem via Teams het interview af en werk het uit. De medewerker leest en redigeert het interview voordat dit naar de opdrachtgever gaat. De artikelen worden op de website geplaatst met een foto. De artikelen zijn rond de 800 woorden.

Interesse in human interest artikelen?

Heeft jouw bedrijf / organisatie interesse in het schrijven van human interest artikelen? Neem dan contact op voor een kennismaking & offerte. Via deze website en LinkedIn kun je zien voor welke organisaties ik gewerkt heb als tekstschrijver.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.