Uitstraling

OCC Zwolle 2Hoe ziet iemand je als je deze persoon nooit eerder ontmoet hebt? Tijdens de Open Coffee Zwolle in De Harmonie vandaag, liet Sylvia Lisinenko de bezoekers daarmee kennismaken.
De opdracht was om iemand te zoeken die je niet kent. Vervolgens om zonder te praten, in woorden op te schrijven wat je ziet bij die persoon. Vervolgens vroeg ze om een tekening te maken (metafoor) van die indruk. Nog steeds weet je dus niets over die ander, ook niet wat hij/zij zakelijk doet.

Vervolgens werden groepjes gevormd van 3 x 2 mensen. De tekeningen werden gehusseld en ieder pakte een tekening en probeerde in te schatten over wie die tekening ging. Dat ging in mijn groepje heel goed. Intuïtief werden rake dingen gezegd.
En de laatste opdracht was natuurlijk om in te schatten op basis van de indruk en de tekening WAT die persoon zakelijk doet. De meeste gokten behoorlijk goed.

Mij werd levenscoach of coach toegedicht, wat ik wel doe in een bepaald vakgebied (PR) maar niet in het algemeen. Heel bijzonder om te horen van iemand die me helemaal niet kent: ‘Staan, Kijken, Woorden kloppen, Verbinding, Groeien. Verlangen’. De tekening is gemaakt door Wietse Siebenga. Zon, oog en groeien.

OCC Zwolle 1

Iedereen was onder de indruk van deze boeiende oefening, het is goed voor je zelfvertrouwen en je gaat eens anders om met iemand ont-moeten. Je kijkt en voelt eerst.

 

1Reactie
  • Guido Gerritsen
    Geplaatst op 16:43h, 10 april Beantwoorden

    Hoi Atty,
    Leuk stukje. Prima verwoord.
    Groet, Guido Gerritsen (van de Smart QR Codes, he?)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.