tuin en klimaat route

Tuin en Klimaat Route

Op zaterdag 3 en 10 september openen diverse tuineigenaren hun tuin voor bezoekers aan de landelijke Nationale Tuin & Klimaat Route. Tijdens de introductie door de eigenaar(s) en een gezellige wandeling door de tuin kunnen tips en ideeën verzameld worden om straks weer aan de slag te gaan in de eigen tuin.

Ook in de regio Harfsen kunnen tuinliefhebbers terecht. Theo Smidt en Atty van de Brake uit Harfsen stellen hun tuin open tijdens de genoemde zaterdagen. Vooraf aanmelden voor een bezoek aan een tuin is verplicht en loopt via de website Tuinklimaatroute.nl.

Op het platform Tuinklimaatroute.nl staan alle te bezoeken tuinen op een rijtje. Via de filters aan de rechterkant is het mogelijk een tuin in de buurt te zoeken. Voorbeelden van klimaatvriendelijke en duurzame maatregelen zijn een composthoop, insectvriendelijke planten, struiken voor vogels, nestkastjes, een moestuin, vijvers en fruitbomen.  

Tuin in Harfsen
De tuin van het stel uit Harfsen heeft o.a. twee vijvers, waarvan één zwemvijver, een fruitboomgaard, insectvriendelijke bloemen en struiken, een aarden wal met schuilplekken voor dieren, een composthoop en een bessenplukpad. Door de hele tuin heen staan ook veel kunstwerken. Een bezoek is dus zeker de moeite waard.

Naast de tuin is in Harfsen ook het energieneutrale en duurzaam gebouwde huis te bezoeken als hier interesse voor is. Smidt en Van de Brake gaven een rondleiding door hun huis in het tv-programma BinnensteBuiten en schreven een boek over hun energieneutrale bouwconcept: Eenvoudig duurzaam bouwen. Het boek is te leen in de bibliotheek en verkrijgbaar bij online winkels.

Aanmelden tuinbezoek
Het aanmelden voor een tuinbezoek tijdens de tuin- en klimaatroute op 3 of 10 september kan via de website tuinklimaatroute.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.