Trendrede 2014 – 253

trendrede

trendrede

De TrendRede 2014 is verwoord. Ik vind het bijzonder inspirerend en hoopvol om de wereld waarin ik zit te herkennen in de fantastisch goed geschreven TrendRede.

Blog
Lees hier het blog van Ronald van den Hoff over de TrendRede.

Een paar quotes die me opvielen tijdens het lezen: “Van gedachteloos consumeren naar betekenisvol creëren.”

“Het kleine onderzoeken om de grote samenhang te bevatten, dat is de innovatieve opdracht voor de toekomst.”

“Alle beslissingen die wij dagelijks nemen tellen bij elkaar op tot wereldgebeurtenissen.”

Voor de mede-baanzoekers las ik ook met interesse de waarnemingen over nieuwe beroepen:

“Wij zien de opkomst van drie belangrijke nieuwe beroepen. De Koersmotivator bewaakt de essentie van de organisatie en verbindt de individuele drijfveren van werknemers met de collectieve identiteit. Zodat ze ook bij continu wijzigende omstandigheden zelfstandig vanuit die identiteit blijven werken.

De Datapiloot stort zich vol overgave in de datazee en bepaalt op basis van realtime analyse de optimale koers van het moment. De beste Datapiloot zou wel eens een computer kunnen zijn.Software is gewoonweg beter in de snelle analyse van kleine omgevingsvariabelen- en de berekening van de gevolgen voor de koers. Zo is in de VS al software ontwikkeld die een rechter kan vervangen.

Als derde nieuwe beroep dragen we de Holistiek Manager aan. Waar de logistiek manager het productieproces stroomlijnt, zoekt de Holistiek manager juist de complexiteit op. Hij vertaalt de dynamische samenhang van de buitenwereld naar de eigen organisatie en waakt voor versimpeling en verstarring. Wanneer werknemers zich teveel op het korte termijn eigenbelang richten, herinnert de Holistiek Manager ze opnieuw aan het collectieve belang.De drie beroepen staan symbool voor een toekomst waarin we onze unieke kracht kennen, de grote samenhang zien en daartussen flexibel kunnen bewegen.”

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.