Testen – 10

Eens een test doen? Project365 is ook: in de spiegel kijken. Soms geven de inkomsten van testen inzicht, een andere keer scheppen ze verwarring. Blijf hier kritisch naar kijken: wat levert het me op?

Ik heb ooit de Core Values Index ingevuld. Mijn Core Value Energy komt voor 71% van Liefde en Wijsheid. Via Taylor te verkrijgen.

Core Values Index

 

 

 

 

 

 

 

In het communicatie- en managementvakgebied wordt voor indeling van verandervisies gebruikt gemaakt van vele modellen. Leon de Caluwé ontwikkelde de kleurentheorie. Ik heb deze test ook ingevuld tijdens mijn senior communicatieopleiding bij Van der Hilst. Mijn nadruk ligt op ROOD (sociaal)/GROEN (leren).

Leon de Caluwe

Toen ik bij DOOR werkte, ontwikkelde eigenaar Bart van Luijk de DAS-test. Deze test geeft een beeld van hoe je gedrag op anderen overkomt, de verhouding tussen dominant, sociaal, dan wel afstandelijk. En deze bestaat nog steeds, al zal de inhoud geüpdatet zijn, want ik praat over een poosje geleden! Mijn uitkomsten weet ik nog wel (gaat nog niet helemaal slecht met mijn geheugen), al zou dat best eens veranderd kunnen zijn, als ik het nu invul. Ik denk er desalniettemin regelmatig aan omdat ik het zo goed herken. Mijn dominante en sociale lijn waren ongeveer even hoog. Mijn afstandelijke lijn was een stuk lager. Dit betekent dat ik met dominant en sociaal gedrag wel weg weet. Met introvert, afstandelijk gedrag heb ik meer moeite. Ik kan hen overtuigen met bewijzen, cijfers en statistieken.

Een aantal gratis psychologische en andere testen vind je via deze site.

Loopbaanadvies

Heb je loopbaanvragen? Ik verwijs je graag door! Neem contact op: info@attyvandebrake.nl.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.