Teletweeritis

Stel je bent startende internetondernemer en je hebt dus internet nodig om te kunnen beheren, accelereren en geld verdienen. Stel je bent provider en je hebt jarenlang een trouwe klant. Wat gaat dat bedrijf doen, zodra die klant vraagt om een andere dienst? Helpen? Leveren wat gevraagd wordt? Ondersteunen? Nee. Fouten maken, dat is wat er in de realiteit van alledag gebeurt. Eentje? Een kleintje dan? Nee, twee hele grote fouten.
Volgens deze route wordt het pad voor de consument volgelegd met doornen:

1. Internet wordt afgesloten op 23 mei ’s middags. Helpdeskmedewerker meldt fout (modem komt pas over week, en nee, er is niets aan te doen).
2. Modem wordt een week later afgeleverd op 30 mei. Gevolg: 8 x 24 uur geen internet voor internetondernemer. Claim wordt afgewezen want consument heeft geen zakelijke internetabonnement.
3. Op 31 mei lukt het consument om het Multimediamodem aan te sluiten. Gevolg: wel Wifi, geen internet via kabel. Dit na 1 uur aan de telefoon met helpdesk (op kosten van consument).
4. Tijdens een van deze helpdeskgesprekken blijkt er nog een fout te zijn gemaakt. Internet en bellen is besteld en het bellen zou geannuleerd kunnen worden. Nee dus. Consument woont toevallig ergens op een OFFLINE waar deze provider extra lijn moet inkopen, dus dat moet de consument betalen. Dus consument heeft ongewild + bellen en daar kan niets aan gedaan worden.
5. Provider zegt uiteindelijk wel dat het niet mijn fouten zijn (….) maar ja, beetje korting op de abonnementskosten kan wel, maar verder heeft deze startende internetondernemer gewoon pech.
4. De moraal van dit verhaal (en dat hoor ik vaak): als iets werkt, stop er nooit mee, want providers kunnen een verandering praktisch niet aan. De consument betaalt voor de fouten van de medewerkers die onvoldoende op de hoogte zijn van de exacte voorwaarden, mogelijkheden en regelingen.
5. Startende internetondernemer moet deadline openen webwinkel verzetten vanwege deze internetproblemen en de tijd die het melden ervan kostten.

Ooit ging het over Hollanditis (verzet tegen kruisrakketten, ik liep nog in Den Haag mee) en de T-mobile gate van Youp. Ik vind dat het tijd is voor Provideritis of Teletweeritis. De macht die deze partijen in handen hebben, is niet meer van deze tijd, waarin ondernemers en consumenten de rekening krijgen voor het gedrag van hun eigen medewerkers.

Tags:
,
1Reactie
  • Het GIS-syndroom |
    Geplaatst op 12:02h, 24 juni Beantwoorden

    […] lijd voor de tweede keer in mijn leven aan het GIS-syndroom. Het is echt een lijdensweg. Vorig jaar, rond dezelfde tijd […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.