Podium – 22

spotlightEen van mijn wensen is om op een podium te staan. Vrienden zeggen weleens: word cabaretier. Dat is nog een lange weg (voordat ik zo grappig ben), maar voor alles is een eerste stap. Ik stond laatst met een groep on stage in Theater De Nieuwe Kolk, met allemaal lege stoelen voor ons. Ook zonder publiek al behoorlijk indrukwekkend. Stel je voor …

Door te bloggen creëer ik ook een bescheiden podium waarmee ik mijn lezerspubliek wil informeren, entertainen of gewoon aan de hand meenemen op mijn reis door het leven. Het uiteindelijke doel van mijn #project365 is het creëren van een podium voor mezelf. Of dat als ZP-er of in vaste dienst zal zijn, is minder van belang. Het gaat om op de juiste plek zijn, waar ik mezelf kan zijn in relatie tot anderen en tegelijkertijd ook leer en ontwikkel.

Mijn prominente aanwezigheid in social media blijft niet onopgemerkt. En zo moet het ook (net)werken: into the spotlights! Hierdoor al twee interessante contacten gelegd. Een van die contacten is met Tom Scholte van Organisatie- en Communicatiebureau Firma De Groot. Hij is een community gestart voor ZP-ers (adviseurs, trainers, schrijvers, ontwerpers) in Den Haag: een ontwikkelomgeving voor professionals die willen samenwerken. Ook locatie Amsterdam staat in de steigers. Hij heeft mij gevraagd of ik Firma De Groot in Zwolle wil opzetten. Hierover zijn we nu in gesprek. Onderweg en/of daar aanbeland, kan ik weer veel leren en nieuwe mensen ontmoeten. En waar mogelijk zal ik een podium voor mezelf creëren, het is een kwestie van doen.

Dat is namelijk waar Firma De Groot voor staat: ‘Je toegevoegde waarde zit in je inhoudelijke expertise en daarnaast in je vermogen tot samenwerking. Samenwerking kan dan gezien worden als het benutten van kansen die voorbij komen, anderen feedback en advies geven, dingen doen die niet in de opdracht stonden. Zien, anticiperen en reageren op wat nodig is’.

In de loop van dit voorjaar organiseren we open dagen waar interactiviteit (cases) & kennismaking centraal staan. Doel is om met een groep van 20 professionals te starten. En natuurlijk gaan we op zoek naar een bedrijfsverzamelgebouw met flexplekken en vergaderruimte waar kruisbestuiving en #samenbeter gefaciliteerd worden. Een podium in Zwolle. We houden van sfeervol, warm en ‘klaar om in te trekken’. Dus je ziet in de social media vanzelf meer updates hierover.

Enthousiast over dit concept? Lees meer op Firma De Groot of neem contact met me op.

 

 

 

 

 

 

1Reactie
  • Personal branding – 37 |
    Geplaatst op 20:50h, 14 februari Beantwoorden

    […] 5 februari jl. gaf Tom Scholte, initiator van Firma de Groot, een college voor studenten van de HvA over Personal branding: Hoe je goed gevonden […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.