online werken

Online werken dag 2: Zijn op Lanzarote

online werkenNa de onrustige ‘landing’ gisteren, begon deze dag veelbelovend. Goed geslapen en haasten om het ontbijt te halen. Tijdens het ontbijt met het Nederlandse gezin uit het vliegtuig (ik achtervolg ze niet, maar we komen elkaar steeds tegen: baby Iva, peuter Noor, Gusta en Chris) waren er minder wolken dan gisterochtend. Dus we waren positief gestemd. Het leven van een zonwerker wordt natuurlijk bepaald door het fenomeen zon. De weersvoorspellingen kloppen nooit en toch willen we die geloven. De temperatuur klopt wel, het aantal zonuren (zonder wolken) echter niet. Pas om 16 uur Lanza-time (1 uur vroeger dan NL) lukte het de zon om volop te schijnen. Dit bracht me tot een langdurige overpeinzing tijdens de wandeling via het strand naar het centrum van Costa Teguise. Zonder jas, dat wel.

Mijn gedachten probeerden zich te ordenen rondom het thema ‘zon’. Ik werd namelijk chagrijnig van dat wolkendek. Daarvoor kom ik niet naar Lanzarote als potentieel online-werker-in-de-zon. Oftewel: ik moet mijn wensen aanscherpen. ‘Ik wil werken op een plek waar de zon daadwerkelijk vaak schijnt, zonder wolken. ‘ Mijn waarneming: ik blijk mét zon goed te kunnen ‘zijn’, dan hoef ik niets. Zonder zon, ga ik me een vervelen. Is het snel saai.

online werken

Free Wi-Fi koffieplek

Het is vals spelen. Ik weet het. Natuurlijk ben ik nog in het oefenstadium en op zo’n resort is ’t natuurlijk niet voor het echie. Toch zijn dit de momenten dat ik randvoorwaardelijk onderzoek pleeg. Nee, ik ga nooit meer naar zo’n resort. Laat dat ook duidelijk zijn. Dat was dus duidelijk een oud patroon volgen. Waarom geen AirBNB plek of ergens waar ondernemers zijn? Ik snap het wel van mezelf: het is een vorm van zekerheid zoeken. Tijd om dit los te laten. De eerste dag al zoveel lessen geleerd. Mooi is dat: doen, ervaren, conclusies trekken en steeds helderder krijgen wat ik wil. Deze werkvakantie aangrijpen om er met een andere blik naar te kijken. Stel je bent nu online werker. Hoe bevalt dit dan?

LES 4: GA WERKEN WAAR DE KANS OP ZON GROOT IS

Caribbean? Jamaica? Brazil?

LES 5: ZOEK EEN WERKPLEK WAAR DE KANS OP ONTMOETEN VAN NIEUWE MENSEN/ONDERNEMERS AANWEZIG IS

Op een resort met 20% gepensioneerden en 80% jonge Engelse gezinnen is er zakelijk (noch privé) iets te halen.

En les 6 kan er zo achteraan. Ik merkte namelijk ook dat je als solowerker een actief online sociaal netwerk nodig heb. Anders heb je geen klaagmuur om het gebrek aan zon (of werk) te delen. Dit heb ik wel nodig tijdens het online werken in het buitenland. Bijvoorbeeld vandaag de Barca-app (mijn zussen), F. (zij die liever zorgt voor een ander dan voor haarzelf), Aart (zakenvriend waar je echt wat aan hebt), Els (mijn netwerk FDG collega) of Eddy (mijn Twitter-vriend).

LES 6: HOUD EEN ACTIEF ONLINE SOCIAAL NETWERK IN STAND

online werkenHet is trouwens ’s avonds wel snel koud in april op een Canarisch eiland. Zodra de zon weg is, daalt de temperatuur met tien graden. Net Holland. Vind de verschillen.

Het avondvertier is om te janken zo erg. Ooit was ik hotelentertainer hier in Costa Teguise. Ja,  het is onvoorstelbaar, maar ‘iets’ in het buitenland heeft me altijd al getrokken. Helaas dansen Engelsen niet. Het is om te janken (zong Maarten Roozendaal zo mooi). Als ik lekker sta te dansen, voel ik me een foute soort van exhibitionist in plaats van een expressionist. Ik voel een les aankomen. Ik heb ff een boreout. Ik zit ook in een totaal andere levensfase. Op welke zonnige plek zitten ondernemende 50 plussers die ontmoederd zijn?
Kijk hier voor een filmpje.

LES 7: ZORG DAT JE ERGENS KAN DANSEN OP EEN PLEK WAAR DIT HEEL GEWOON IS

Nieuwe buren zijn gearriveerd, die ik opeens loud and clear hoor. Hoezo hoorde ik de vorige buren niet? De keuken is ‘smashing’ begrijp ik. Voor je het weet verdwijn ik gelukkig in dromenland.

2 Reactie's
 • Ingrid
  Geplaatst op 12:43h, 13 april Beantwoorden

  Ga zo Door. Mooie inspirerende verhalen. Ik ga dit ook binnenkort doen. ?

 • Francis
  Geplaatst op 13:34h, 13 april Beantwoorden

  Je leert er wel weer veel van! Ook daar doe je het allemaal voor 🙂
  Volgende bestemming is in een beter jaargetijde en n ander land. Daar wordt dan weer wel gedanst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.