online werken

Online werken dag 6: Toeristje spelen

online werkenVandaag ontstond bij het ontbijt een uitje. Met Gusta en baby Iva naar de vulkaan. Boven op de berg in natuurgebied Timanfaya stapten we in een bus en reden zo langs afgronden, best wel eng met begeleidende spannende muziek (een requiem schat ik zo in), een uitgebreide rit door het vulkaangebied. Prachtig futuristisch landschap.

onlline werkenMorgen helaas weer terug naar Holland. Mijn plannen verder uitbroeien en op zoek naar werk.

LES 10: ONTDEK JE PLEKJE

Recensie Sands Beach Resort

Nu ik er toch ben … nieuwsgierig geworden naar waar ik zat? Ik bevind me niet meer in het netwerk van gezin-met-kleine-kinderen, maar je weet het niet … een recensie over Sands Beach Resort Lanzarote.

Mijn idee is dat het alleen geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Mijn Groningse familie heeft een huurauto, waar ze kleine ritjes mee maken in de omgeving. Dit biedt uitvalsmogelijkheden. De wegen zijn uitstekend, ze zijn hier nog gekker op rotondes dan in NL. Dit resort is niet geschikt voor pubers, singles of vrienden/vriendinnen. Gasten zijn voor 99% Engelsen. Het is ook gericht op sporters. Zij vormen een kleine groep. Er is een wedstrijdzwembad waar je baantjes kunt trekken. Ook heb ik groepen wielrenners gezien. De gasten zonder kinderen krijgen een appartement rond dat wedstrijdbad. Wat dan weer logisch is. De andere appartementen liggen of aan de lagune (dat lijkt mij een leuke plek) of aan een zwembad. De kwaliteit van de 7 zwembaden verschilt nogal. Sommige zijn aan renovatie toe, andere zien er tip top uit. Het zwemwater in april is koud. Kinderen dragen van die zwempakjes om zich tegen verbranding te wapenen.
Er zijn wel gepensioneerden, maar het lijkt me niet een leuke plek voor ze. Er zijn veel trappen en gladde tegels. Naast de trappen is er wel consequent een steil gedeelte waar je naar beneden kunt fietsen, met de kinderwagen lopen of met een skateboard eraf sjezen. Met een rollator lijkt het me niet verantwoord. (wat dan wel weer leuke TV op zou leveren)
Het totale terrein wordt goed schoongehouden. Ook elke dag schoonmaak in je appartement, wat ik onzin vind, dus de Spaanse dames zijn heel blij met mij. De appartementen zijn erg groot en voorzien van alle gemakken. Het resort ligt weliswaar aan zee, maar je kunt moeilijk de zee in vanwege de rotsen. Als je 20 minuten via het strand of een hobbelige boulevard loopt, kom je in Costa Teguise, daar kun je wel via zandstrand de zee in.
Ontbijt is uitgebreid. Je kunt ook afhalen of eten in een van de twee restaurants.
Voor 25 euro krijg je internet op je kamer voor een week. Let op, dit kan maar door 1 apparaat tegelijk gebruikt worden. Het wisselen lukte mij niet (moet je Wi-Fi laten vergeten .. snap wel wat dat is, maar in de praktijk lukt het niet). Ik heb dus de kamer Wi-Fi voor de laptop gebruikt. Bij restaurant/bar Mai-Tai en Soleil is gratis Wi-Fi, dus daar kun je WhatsApps sturen & ontvangen.
Entertainment voor kinderen, ’s avonds – in april – elke avond mimi-disco en voor de volwassenen een zanger, gericht op Engels publiek. Zo in april is het gezellig druk. Dus ik denk dat het in de zomer wel héél druk is.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.