online werken

Online werken dag 3: Hang loose

online werken

Mijn ontbijtfamilie uit Groningen: Chris, Gusta, Noor en baby Iva.

Zie ik blauwe lucht tussen de gordijnen door piepen? Jaaaaaaaaa. Blauwe lucht en volop zon tot zeker 14 uur. Nou, nou pamper-moment. Na het ontbijt met mijn ‘familie’, inclusief babyknuffel – dat is lang geleden – dus het bak-en-braad plan in werking. Gek genoeg werd ik opeens productief van die zon.

online werkenTussendoor de interviews uitgewerkt met twee schooldirecteuren van basisscholen in Zwolle. Asselien Broekhuis & ik zijn bezig met een project. Hoe is het gesteld met groene lessen op de basisschool? We hebben meegedaan met een wedstrijd: Groen, Groener, Groenst. De finalisten kregen een aanmoedigingsprijs van de Provincie Overijssel. Die prijs kwam pas later in beeld, het is niet een direct oorzaak-gevolg dat we ermee doorgaan. Natuurlijk voelt het wel als een steun in de rug. Door de feedback op ons projectvoorstel realiseerden we ons dat we eerst beter behoefte moeten bepalen. Er blijkt namelijk al veel aanbod te zijn qua natuuronderwijs. Ons onderzoek gaat over vragen rondom wat doen scholen wel/niet en zo nee, waarom niet. De twee gesprekken die we achter de rug hebben, waren uitersten qua uitkomsten. Na de India-klus van Asselien (lekker buitenlands georiënteerd zijn wij) en de mei schoolvakantie (wel twee weken), staan nog meer afspraken gepland.

Leuke samenwerking met die schat van een Asselien. Ik heb ook een hele originele kapstok (staaldraad met kleikralen van Frion) bij haar gekocht. Een concept van haar en Marjolein, ondernemers in de Creatieve Coöperatie. Ik heb hier even geen foto van. Te bewonderen & te koop in de CC. (foto welkom, dan plaats ik deze erbij).

Kreeg van Esther Postuma, ervaren expat, die nu al jaren in Noorwegen woont en werkt met man en dochter, nog een tip. Organisaties maken vaak gebruik van Upwork. Dit is een freelancers netwerk. Ze vragen 10% van je inkomsten voor bemiddeling. Valt me op dat de uurtarieven best laag zijn voor tekstschrijvers. Heb me ingeschreven.

LES 8: ONDERZOEK WERELDWIJDE FREELANCE NETWERKEN DIE DOOR NL WORDEN GEBRUIKT (omdat ik alleen in het NL schrijf)

Heb helemaal geen zin in iets rondom avondeten regelen, dus ik trek een stokbrood uit de kast. Belegd met manchego & brie is dat mijn avondmaal. Past goed bij de wijn.

Betekenis – Zin-geven-aan – Unieke manier van zijn

Tijdens de laatste Netwerk FDG meeting heb ik – in het kader van mijn zoektocht naar mijn bestemming – mijn betekenis (purpose)-  in beeld gebracht. Hoe ziet jouw plaatje eruit?

online werken

Beeld van Hustle Grind

LOVE IT
Zon, zee, wijn, schrijven, social media, ontmoeten, praten, dansen

GREAT IN IT
Gunnen, kwetsbaar zijn, openhartig, luisteren en verhaal vertalen naar tekst, netwerken, structuur aanbrengen

WORLD NEEDS IT
Aandacht, humor, regie

PURPOSE
De unieke mens en zijn concept een podium bieden

PAID FOR IT
Teksten schrijven, communicatieadvies, leads genereren voor anderen

Oftewel: de ingrediënten liggen op het aanrecht. Nu moet ik er nog soep van maken. Vanavond geen avondentertainment. Niet overdrijven.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.