Netwerkweek – 280

Wat kan jij goed? Het is belangrijk om te focussen en te doen wat je leuk vindt én wat je goed kan. Deze week doe ik iets waar ik goed in ben en wat me energie geeft: helemaal mezelf zijn in het verbinden met bekende en onbekende mensen. Netwerken noemen ze dat.

Be The Change You Want To See In The World. (met dank aan Tom Scholte)

business moms

Business Moms Zwolle

Maandag
Door mij geïnitieerd nieuw netwerk Business Moms Overijssel (in navolging van locaties in Assen, Groningen en Leeuwarden) startte met de kick-off in Hotel Lumen. Spannend om af te wachten hoeveel vrouwen zouden komen, want ik had alleen social media gebruikt als PR-instrument. Wel 25 gasten waren bijzonder enthousiast over de presentatie van Annemieke Tissink van Puurst over Marketing is niet vies, de rondleiding door de skyboxen van PEC Zwolle, het EventCenter en de hotelkamer speciaal ingericht voor vrouwen en het netwerkmoment. Over een maand, op 4 november, zijn we er weer met een bijzondere presentatie van Business Mom of the Year 2013 Ellie Norden van Handenuitdemouwen,
E-mailadressen zijn verzameld: zij ontvangen sowieso de nieuwsbrief van de Business Moms met de agenda. Ook heb ik een paar vervolgafspraken geïnitieerd.

netwerken denetwerkvloerDinsdag
Deze middag was ik in het mooi gelegen Havixhorst in De Wijk bij De Netwerkvloer. Aan de vele geparkeerde auto’s was al te zien dat het heel erg druk was. Een paar oude bekenden gezien (heel goed om even een update te krijgen), veel nieuwe interessante contacten gelegd, zowel voor mezelf (PR), Firma De Groot als voor de Business Moms. Nieuwe contacten natuurlijk direct toegevoegd aan LinkedIn en Twitter. Ook hier heb ik meteen concrete afspraken gemaakt via de mail. Het ijzer smeden als het heet is.

Woensdag
In mijn agenda stond Open Coffee Zwolle. Ik ben daar al diverse keren geweest. Deze OCC wordt doorgaans uitstekend bezocht, start met een vooraf door de LinkedIn leden gekozen presentatie (meeste stemmen gelden) en is in De Harmonie in Zwolle. Maar ik dacht ‘5 dagen netwerken dat is wel heel erg veel’ dus laste ik een dagje bijwerken in.

Donderdag
Een kijkje genomen bij de Landelijke Banenmarkt in Steenwijk, wat een zinloze missie was. Heel veel mensen, heel weinig banen, c.q. geen enkele baan die maar in de richting kwam van mijn ervaring. En daar mag je dan ook vooral niet over twitteren, want dan ben je negatief (en krijg je sowieso geen baan of opdracht). Sorry, uberpositivoos: Ik blijf mezelf en fake geen positiviteit als deze er niet is.
univeDaarna vertrokken naar een uitstekende netwerkgelegenheid: een afscheidsreceptie van oud-leidinggevende Hans Lamb van Univé in Assen. Onder het genot van de muziek van Koos Ridder veel oud collega’s gezien en dit ook nog met een gezellig etentje afgesloten. Zeker 25 mensen gesproken, die het me gunnen, weten weer dat ik een PR klus of (deeltijd) baan zoek!

 

Vrijdag

firma de grootEen dag met de firmanten van samenwerkingscollectief Firma De Groot Zwolle bij firmant Marijke Timmerman van DeMailcoach in Elspeet. Ondanks de druilerige dag veel #samenbeter momenten. We deelden waar we nu mee bezig zijn. Een greep hieruit: grooming, businessmodellen voor netwerken, samen naar een afspraak gaan, nieuwe ZP-ers ondersteunen met strategie, marketing & PR voor landelijke hulporganisatie, paardencoaching en begrafenisondernemer, organisatieadviseurs over detailhandel, uitgeverij zoekt new business, ‘ga ik doen wat ik eigenlijk wil of wat me geld oplevert?’. En vooral feedback krijgen op ‘hoe je erin zit’ en hoe we kunnen samenwerken bij de vraag, het probleem of project wat ter tafel komt. ’s Middags paardencoaching in de stromende regen. Een bijzondere ervaring, ook voor de mensen die toekijken, met een openhartig beeld van getoond gedrag.

De prachtige groene locatie (trainingsruimte 12 personen), in- of exclusief paardencoaching, biologische catering en veel buitengebied (locatie ligt tegenover een enorm heideveld) zijn ook te huur. Kijk bij DeMailcoach in Elspeet.

Een enerverende netwerkweek die ik hoop af te sluiten (zondag 13 oktober) met het lopen van de 4Mijl van Groningen, voor mij een enorme uitdaging.

Wat bepaalt het succes van je netwerkbezoek?

  • Neem je voor om open te staan voor nieuwe kansen.
  • Een prettige locatie helpt enorm voor de sfeerbeleving.
  • Hoe zit je zelf in je vel? Niet zo? Sla de netwerkbijeenkomst over en ga een rondje wandelen.
  • Zonder initiatief, geen reactie, dus spreek mensen aan met een belangstellende vraag.
  • Ook bedrijven die je misschien in eerste instantie niet aanspreken omdat je denkt ‘daar heb ik niets mee’, kunnen een brug zijn naar een ander interessanter contact.
  • Zorg dat je na een leuk gesprek een visitekaartje of folder meeneemt, thuis weet je de namen niet meer. En geef ook vooral gul kaartjes weg.
  • Thuis: de namen van de ontmoette mensen (kaartjes) gebruiken om 1. Een uitnodiging sturen om te verbinden via LinkedIn (liefst met een persoonlijke noot). 2. Via Twitter gaan volgen. 3. Mail sturen met bevestiging gemaakte afspraak (bijv. ‘ik zou je verbinden met die en die’ of ‘ik zou je informatie geven over dat netwerk’.)

Oh ja, ik had deze week ook nog een artikel geschreven over ZKM-coaching, een interview met Els Holland van ElsCompany en ook firmant bij Firma De Groot.

Een mooie afsluitende energizer voor #samenbeter (met dank aan Titus van den Hurk voor het delen)

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.