Meppel United – 23

Meppel UnitedBij werk zoeken hoort tegenwoordig absoluut netwerken. Vanmorgen was ik lekker in de buurt bij het nog verse netwerk Meppel United, geïnitieerd door Gert-Jan Holterman. Het klinkt een beetje als een voetbalelftal die naam. Je moet toch even aan Manchester United denken, nou ja, als dit netwerk net zo succesvol wordt als die Engelse voetbalclub, dan tekenen we ervoor.

Dit netwerk is een speciaal. Het is namelijk voor mensen die een baan zoeken. Bij de meeste netwerken is het doel om het eigen bedrijf(je)/dienst/product onder de aandacht te brengen of samenwerking te zoeken. In dit netwerk is het een beetje anders. We zoeken allemaal werk. Er zijn al 111 leden en vandaag waren 35 present. De hoop is natuurlijk dat het een wisselend gezelschap is, waar we regelmatig vieren dat iemand een baan heeft gevonden. Tijdens deze tweede bijeenkomst gaf loopbaanadviseur Arnold Heijblom tips over netwerken, werd de optie geboden om maatschappelijk een steentje bij te dragen via Welzijn MensenWerk en werd ook gewoon genetwerkt. Het idee is om vakbuddy’s te zoeken en in kleine groepjes elkaar te helpen dan wel te informeren over vacatures of samenwerkingsmogelijkheden. De gevormde klankbordgroep is actief in het betrekken van werkgevers en wervingsbureaus in de regio.

Ik werd regelmatig gebeld en geappt, want ik ben namelijk jarig: 50 geworden. En ik had ook nog mijn t-shirt verkeerd om aan, dus vandaar dat ik nogal in beweging was (sorry hiervoor MU-ers).

Interesse? Kom ook eens langs in Herberg Het Plein in Meppel. De volgende netwerkbijeenkomst is op 27 februari 9.30 uur. Je kunt je ook aanmelden bij de Meppel United LinkedIn-groep. Er zijn ook subgroepen per soort vakgebied. Twitter: @MeppelUnited.

Netwerken live en via social media werkt! 

1Reactie
 • Astrid Boerma
  Geplaatst op 14:01h, 03 februari Beantwoorden

  Beste Atty.

  Ik werd net geattendeerd op jullie netwerkbijeenkomst ( mensen die zoeken naar een baan).
  Inspirerend genoeg voor mij om aan deel te nemen.
  Naast mijn nog prille onderneming en netwerken ben ik nog steeds op zoek naar een job.
  Stil zitten is niet aan mij en zou ik graag een bijeenkomst bij willen wonen, tevens op de hoogte gehouden worden middels een nieuwsbrief.
  ( heb mij hiervoor aangemeld maar krijg een error melding)
  Tevens heb ik een verzoek gedaan via linked

  Mocht je vragen hebben hoor ik het graag.

  Hartelijke groet.
  Astrid Boerma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.