Kansen zien en kansen pakken

loesjekanMijn vraag van de dag: “Wanneer pak je een kans en wanneer laat je die lopen?” Dat is wat me vandaag bezighoudt. Mijn leermoment: als er (weer) een kans op een klus voorbij komt, ga ik er meteen voor.

De markt trekt aan én mijn jarenlange netwerken werpt vruchten af. Ik hoor het ook van collega ondernemers. En dan komen er kansen voorbij die niet gaan zitten wachten totdat ik een besluit heb genomen. In concreto werd ik benaderd door een netwerkcontact om een congres te organiseren. Dat was mijn kans op korte termijn succes. Tegelijkertijd was ik in de race voor een langdurige interimklus bij de overheid. Deze procedure nam zoveel tijd in beslag, bijna 3 weken, dat ik het lastig vond om die andere klus aan te nemen, want allebei tegelijk kon praktisch niet.

Je snapt het al. Die interimklus heb ik niet gekregen. De overheid vaart nog altijd de koers om bij voorkeur (lees: alleen) mensen ‘met overheidservaring’ aan te nemen. Meer van hetzelfde. Ik heb het nog gevraagd tijdens het gesprek. Welke competenties hebben mensen met overheidservaring dan? ‘Kunnen werken in een dynamische en complexe politieke omgeving’, was het antwoord. Ik kan hier geen gefundeerd commentaar op geven, want ik heb nog niet bij de overheid gewerkt. Misschien kunnen lezers dit beamen of ontkennen. Toch heb ik zo het idee dat het allemaal wel meevalt als je meer dan 30 jaar werkervaring hebt bij verschillende grote en kleine bedrijven. Hoe incompatibel ben ik in een overheidsomgeving?

Mijn kernkwaliteiten 2015

Mijn kernkwaliteiten 2015

En nu heb ik dus helemaal geen nieuwe klant. Op het verkeerde paard gewed. Kansen zien en kansen pakken: wanneer het eerstvolgende paard voorbij galoppeert, spring ik in het zadel. Rijden maar! Met mijn kernkwaliteiten (zie foto) moet dit lukken.

 

Tags:
1Reactie
  • Tiny Oostindie
    Geplaatst op 13:27h, 13 februari Beantwoorden

    Focus op wat je het liefste wilt. Ik ben op dit moment een boek aan het lezen “Groei”van Madelon Dik. Een aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.