In Margriet!

Voor de Margriet Extra (nr. 4, 2021) gaf ik een interview over mijn zin in de zomervakantie naar Zweden. Mijn boek Eenvoudig duurzaam bouwen wordt genoemd, als je het artikel goed leest. Naar Zweden wil ik deze zomer graag omdat ik een hoofdpersonage in mijn nieuwe boek heb die half Zweeds is én omdat de coronastrategie van Zweden veel meer gezond verstand lijkt te bevatten dan het jojobeleid van Nederland.

Zin in de zomer zonder die vervelende en vaak onnodige coronaregels? Hoe ga jij het aanpakken? En welke keuzes maak jij? Blijf je in Nederland? Ik ga eind mei naar Mallorca, heenweg testen, maar op de terugweg hoef ik me niet meer te laten testen en ook niet in quarantaine volgens de nieuwe regels. Regelmania! Best lastig om je weg te vinden in deze tijd waarin woorden nieuwe betekenissen krijgen: quarantaine, testen, vaccinatiepaspoort, avondklok, versoepelingen, lockdown.

We hopen dat we naar Zweden kunnen in juli. Niets is zeker. Met de auto door drie landen (Duitsland, Denemarken en Zweden) vraagt iets van onze testbereidheid. Laten we hopen dat deze landen hun gezonde verstand gebruiken en toeristen niet langer weren met verplichtingen om de grens over te mogen.

Här kommer vi.
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.