Waarom communicatie? – 13

radioWaarom koos jij voor het communicatie? Veel communicatieprofessionals komen pas later in hun carrière daar terecht. De route verloopt via verschillende wegen. Bijvoorbeeld na studies geschiedenis, politiek, economie, journalistiek of office-management.

Mijn weg
Eigenlijk heb ik nooit zo’n heldere carrièrerichting gehad. Uit een loopbaantraining halverwege de jaren 80 kwamen ooit drie interessegebieden: personeel, toerisme en journalistiek.

Ik wilde vroeger altijd reisleidster worden. Uitgeloot voor een toeristische HBO-opleiding, koos ik voor een jaar Schoevers. Daarna ben ik gewoon maar gaan werken als secretaresse. In 1994 heb ik het toerisme als richting nog een keer onderzocht. Tilburg wilde me niet hebben, te weinig verstand van wiskunde. Ik waagde me kort aan het hotelentertainment op de Spaanse eilanden, dat was geen handige move. Doe dit niet op je 31-ste, doe dat als je 18 bent. Ik wisselde vaak van werkgever, dan bleef de spin-in-het-web secretaressejob leuk. In 2000 gestart met deeltijd HBO Journalistiek op Windesheim. En zo rolde ik in een communicatiefunctie. In 2004 bij Van der Hilst senior communicatieadviseur gevolgd. In 2012 als freelancer gewerkt met name richting PR/media.

Ontwikkeling
Mijn ’toekomstvisie’ voor de korte termijn is dat ik me ontwikkel richting de rol van communicatiecoach, tekstschrijver met een persoonlijke touch en een verbindend element zijn tussen mensen in het vak en daarbuiten.

Wat was jouw weg?
Ik heb in de LinkedIn-groep van mijn medestudenten Van der Hilst senior communicatieadviseur (2004) een oproepje geplaatst. De reacties geef ik hieronder weer.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.