lunch

Business as usual

Online werken in de zon: blog #2

werken in de zon

Eind van de dag jumpen in de zee vanaf de kade (Corralejo)

Het codewoord was: wennen. Je voorstellen dat het een gezellig drukke community is hier in Fuerteventura, maar nee, zo is het niet in de zomer. Dan is het dus de rustigste tijd. Gisteren een day off gehad: bedje, strand en je voeten branden aan het zand.

lysbert

Lysbert is haar lijstje aan het afwerken

Door mijn contact met nieuwkomer Lysbert uit Groningen, zie alle gezelligheid komt van boven (Gusta!), bleek dat er wel degelijk een groep is binnen the HUB Fuerteventura. Alleen slapen die in de VillaHub aan zee. Daar zijn slaapzalen met stapelbedden. Dat heb ik wel gehad. De ligging blijkt wel heel mooi. Heftige golven beuken op een paar meter afstand op de rotsen. Wel is het zo dat de groep in de VillaHub voornamelijk surfers zijn die niet werken in de coworkspace. Zo dat weten we dan weer omdat ik Lysbert heb ontmoet. Zij is webdesigner en heeft een photobooth voor events. En zij slaapt nu in de VillaHub.

In Tense brochure

Format In Tense brochure uitleggen

Vandaag (woensdag alweer) na broeierige nacht gewerkt in de Hub. Lysbert had goede tips voor mijn aanpak van het schrijven van de corporate brochure. Ik heb de lat niet zo hoog gelegd: het format klaar en de grafisch ontwerper Rene Swaak contacten. Toch tot een uur of 4 gewerkt. Ik lunch net als de Spanjaarden buiten de deur.

Den Hollanders nemen vaak een eigen broodje mee, maar dan moet ik steeds boodschappen doen. Geen zin in. We deelden zo voor een eerste dag coworken al best persoonlijke onderwerpen. Dat gaat dan makkelijker in je moerstaal. In mijn beperkte Spaans is het lastig om diepgang te krijgen in je gesprek. Zo kom ik met mijn flatmate niet veel verder dan wat algemeenheden.

Na twee avonden alleen eten, vanavond een Nederlands onderonsje. Reminder: ik moet zoiets simpels als shampoo en scheerschuim kopen. Gastheer Sebastian maakte me op de valreep van de dag nog wat ongerust: ik heb 2 weken geboekt hier met de gedachte ‘die 3e komt wel’. Even googlen hielp me snel uit de droom. Een weekje Fuerteventura zonder vliegreis 1000 euro. Tja, dan kan natuurlijk niet. Eens kijken hoe we dit oplossen. Twee weken coworken met eigen kamer in gedeeld appartement kost hier ruim 500 euro.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.