NBD Biblion

Boek in bieb

Het is nu mogelijk om ons boek Eenvoudig duurzaam bouwen bij de bibliotheek te lenen. Wat fijn dat dit boek ook beschikbaar is voor iedereen om te lezen, eruit te leren én/of inspiratie op te doen over energieneutraal bouwen.

Recensie NBD Biblion

Bovenstaande titel is onlangs op aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken. Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.

Eenvoudig duurzaam bouwen: bouw je energieneutrale droomhuis zonder warmtepomp / Ing. Theo Smidt en Atty van de Brake; redactie: Giséla Fidder; illustraties: Githa Schrijver. – Eerste druk, [Enschede] : [Boekengilde], [2020]. – 135 pagina’s : illustraties ; 21 cm.

De input voor deze uitgave werd geleverd door Ing. Theo Smidt (1959), een ondernemer die onder andere adviseert over duurzaam bouwen en energie. De tekst is geschreven door tekstschrijver Atty van de Brake (1963). Vele keuzes die zich voordoen bij het duurzaam en energieneutraal bouwen van een huis komen stap voor stap aan bod in aparte hoofdstukken. De kavel, de verschillende bouwtypes, isoleren, dakbedekking, zonnepanelen, technische installaties, ontwerp, berekeningen, kosten en tips. Smidt heeft een eigen bouwconcept ontwikkeld, waarbij duurzaam wordt gebouwd zonder warmtepomp. Vanuit zijn praktijkervaring worden voorkeuren aangegeven. De helder geschreven tekst is kort en bondig, enkele schematische tekeningen zijn opgenomen. Interessant voor eenieder die overweegt om duurzaam te gaan bouwen. Een inspiratiedocument dat helpt om keuzes te maken. Bevat inhoudsopgave en overzicht van gebruikte bronnen.

Recensent: Ir. R.J. Wijntjes

Bestelnummer: 2021045465

Het boek is door 22 bibliotheken besteld en natuurlijk hopen we dat er meer volgen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.