Biologisch ijs verleidt met spannende smaken – 35

Biologisch ijs

Sonneclaer biologisch ijs gemaakt op de boerderij

Het lijkt wel ijstijd terwijl we willen dat het lente wordt. We zijn de winter zat, die is gewoon klaar. Het is nog te koud om biologisch ijs te laten smelten op je tong, omdat de zon je uitnodigt om een ijsje te kopen. Maar de lente is in zicht. Vooruitlopend op de ijstijd (nee, niet weer besneeuwde wegen) kwam ik als fervent ijseter het biologisch ijs tegen van Hoeve Sonneclaer gevestigd in het Drentse Fluitenberg.

Als import Drent wil ik graag een beetje promotie maken voor een Drentse onderneming die biologisch ijs maakt. Volgens de kenners zijn de smaken super spannend. Wat denk je van gember-basilicum, duindoorn, appelstroop of mango-rode-peper? Loopt het water al in je mond? Wat zo innovatief is dat je zelf ook smaken mag bedenken. En als je geen biologisch ijs van bio koetjes wil, dan kan het ook van schapen-, geiten- of buffelmelk. Zelfs je eigen fruit toevoegen mag. Zo wordt het een prachtige co-creatie van ambachtelijk gemaakt biologisch ijs met een persoonlijke touch.

Zelfs restaurant en stadscafé het Feithhuis in Groningen heeft het begrepen: bij Sonneclaer moet je zijn voor ambachtelijk en biologisch ijs. Nu hoeven we alleen nog maar te wachten op de eerste zonnige dag zodat we op het prettige terras kunnen zitten. Of we halen de bakken ijs uit de vriezer om in de bloeiende boomgaard aan een grote tafel heerlijk ijs te eten. Ik laat me even meeslepen. Voorlopig nog een ijzige tijd in plaats van ijstijd.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.